nieuws

Barendrechtse tandarts boort zonder papieren

1dentist.jpg
1dentist.jpg
ROTTERDAM - In Barendrecht heeft de Inspectie van de Gezondheidszorg een tandartspraktijk gesloten aan de Eerste Barendrechtseweg. De man bleek niet over geldige papieren te beschikken.
De zogenaamde tandartsenpraktijk kreeg een onverwacht bezoek van de inspectie en tandarts Oei werd betrapt toen hij een patiënt aan het behandelen was. Deze bleek niet op de hoogte dat de behandelaar niet over de vereiste papieren beschikte.
Het was de tweede keer dat de Inspectie van de Gezondheidszorg hem betrapte. Na de eerste keer werd de naam van de kliniek veranderd en werkte de man op de naam van zijn vader.
Tandarts Oei vertelde maandag aan RTV Rijnmond dat hij 'wel bekwaam, maar niet bevoegd was.' Hij is naar eigen zeggen een gediplomeerd arts, die drie jaar lang een opleiding voor tandarts volgde, maar deze opleiding nooit heeft afgerond.
Omdat hij veel passie voor het vak heeft, gaat Oei proberen om zijn opleiding ergens anders in de EU af te ronden, zodat hij binnenkort officieel als tandarts aan de slag kan.
Voor die tijd zal hij geen praktijk meer beginnen in Nederland. Alle patiënten zijn overgedragen naar een andere praktijk in Barendrecht.