WEER

Het weer van vandaag: na mist komt zonneschijn

Het weerbeeld van dinsdag 7 februari
Het weerbeeld van dinsdag 7 februari © Rijnmond
Vandaag begint de dag plaatselijk met aanvriezende mist en/of lage bewolking. In tweede helft van de ochtend verdwijnt de eventueel aanwezig mist en/of lage bewolking en schijnt de zon volop. Het wordt maximaal 6 graden en er staat nauwelijks wind.
Vanavond en vannacht is het helder en koud met op uitgebreide schaal lichte vorst. De temperatuur daalt naar -1 graad aan zee en -4 graden in het oosten van de regio. Er staat slechts een zwakke zuidoostenwind, kracht 1 of 2.
Morgen is het schitterend weer in het Rijnmondgebied met alleen maar zon en wordt het in de middag opnieuw 6 graden. De zuidoostenwind waait zwak en aan zee in de middag matig, kracht 2 of 3.

Vooruitzichten

Op donderdag passeert er vanuit het westen een zwak front. Het raakt dan ook bewolkt en in de middag kan er lokaal een drup regen voorkomen. Op vrijdag en zondag zien we af en toe zon en blijft het droog. Zaterdag is een bewolkte dag, maar ook dan wordt er geen neerslag verwacht. Het wordt zachter met een middagtemperatuur oplopend naar 10 graden op zondag. Vanaf vrijdag verdwijnt de nachtvorst en loopt de minimumtemperatuur op naar 5 graden in de nacht naar zondag.

Gemiddelde temperaturen

Tussen 1 en 10 februari bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur 6,6 graden en de minimumtemperatuur 1,0 graden. Er valt gemiddeld 25,2 mm neerslag.