112

112-nieuws: Grote brand in Bergschenhoek | 17-jarig meisje met mes gestoken in Spijkenisse

Brand in bedrijfspand in Bergschenhoek
Brand in bedrijfspand in Bergschenhoek © Mediatv.nl | Marco van der Caaij
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws van dinsdag 7 februari.

22:45 - Grote brand in autogarage in Bergschenhoek

Aan de Weg en Bos in Bergschenhoek woedt een zeer grote brand in het bedrijfspand van een autogarage. De vlammen slaan uit het dak. Een voorbijganger heeft 112 gealarmeerd. De brandweer is bezig met blussen en probeert te voorkomen dat de brand overslaat naar andere panden.
Voor zover bekend was er niemand aanwezig in het pand en zijn er geen gewonden. Het getroffen pand zit op een industrieterrein en de weg erheen is afgesloten zodat de brandweer veilig haar werk kan doen. Hoe de brand is ontstaan, is nog onbekend.
Brand in bedrijfspand in Bergschenhoek
Brand in bedrijfspand in Bergschenhoek © Mediatv.nl | Colin de Bles

19:30 - 17-jarig meisje met mes gestoken in Spijkenisse

Een 17-jarig meisje is lichtgewond geraakt bij een steekpartij op de Rietbroekweg in Spijkenisse. Ze zat samen met een vriendin op de fiets toen ze werden belaagd door twee jongens. De politie laat weten dat de twee daders daarna zijn gevlucht. Wat de precieze aanleiding van de steekpartij was, is nog niet bekend.

17:15 - Twee mensen gewond na steekpartij in Maastunnel

Bij een steekpartij op het fietspad in de Maastunnel zijn twee mensen gewond geraakt en naar het ziekenhuis vervoerd. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd. Het lijkt erop dat de twee slachtoffers elkaar hebben verwond. Het fietspad van de Maastunnel is vooralsnog in beide richtingen afgesloten.

13:32 - Duikers halen vrouw uit auto in sloot

Duikers van de brandweer hebben dinsdagmiddag een vrouw uit een auto gered, die te water was geraakt. Dat gebeurde bij het dorpje Tinte. De vrouw is er met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. Hoe de auto in het water terecht is gekomen, is nog niet duidelijk.

12:50 - Jongens (15 en 17) aangehouden na beschietingen van woningen

De politie heeft maandagochtend twee jongens van 15 en 17 jaar uit Amsterdam aangehouden. De 15-jarige wordt verdacht van schieten op een woning aan de Gouwestraat in Spijkenisse in de nacht van 22 op 23 november 2022. De 17-jarige wordt verdacht van betrokkenheid bij meerdere beschietingen.
Rond 02:15 uur kreeg de politie eind november een melding van een harde knal aan de Gouwestraat in Spijkenisse. Agenten gingen direct op de melding af en zagen een gat in het raam naast de deur. Ook was de deur beklad met graffiti. Niemand raakte gewond.

12:00 - Man verdacht van doodslag op Schiedammer

De man die vorige maand is opgepakt in een woning aan de Westfrankelandsestraat in Schiedam wordt verdacht van doodslag. In het huis lag het lichaam van de 59-jarige bewoner van het pand.
De verdachte is een man van 54 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats. Zijn voorarrest is onlangs met twee weken verlengd. De precieze doodsoorzaak van het slachtoffer is nog altijd niet duidelijk. Het NFI doet onderzoek.
De politie onderzoekt de dood van een man in Schiedam
De politie onderzoekt de dood van een man in Schiedam © MediaTV (archief)

11:30 - Invallen bij Eneco, Essent en Vattenfall

Bij drie grote energiemaatschappijen zijn dinsdagmorgen invallen gedaan door de Autoriteit Consument en Markt. De toezichthouder wil controleren of de tarieven van Eneco, Essent en Vattenfall na de invoering van het prijsplafond 'niet onredelijk' zijn.
"Er zijn geen verdenkingen van strafbare feiten en de bedrijven verlenen alle medewerking", zegt een woordvoerder van de ACM tegen het Financieele Dagblad.
De ACM wil weten hoe de energiebedrijven hun tarieven vaststellen en hun kosten doorberekenen. Als zou blijken dat bepaalde tarieven onredelijk zijn, neemt de toezichthouder maatregelen. De ACM zegt op 1 maart meer duidelijkheid over het onderzoek te kunnen geven.
Het hoofdkantoor van Eneco in Rotterdam
Het hoofdkantoor van Eneco in Rotterdam © Archief

08:20 - Fietser gelanceerd bij aanrijding

Bij een ongeval in Spijkenisse op de kruising tussen de Groene Kruisweg en de Winston Churchilllaan is een zwarte auto tegen een afslaande rode auto gebotst. Daarna heeft de zwarte auto een wachtende fietser geraakt en botste een andere auto op deze wagen.
De persoon uit de rode, afslaande auto is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht en moest door de brandweer uit de auto gehaald worden. De fietser is gelanceerd door de aanrijding en raakte ook lichtgewond.
Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog onbekend. De Groene Kruisweg wordt vrij snel weer vrijgegeven, is de verwachting.

06:30 - Explosie in achtertuin Rotterdam-Lombardijen

Bij een huis aan het Wim Wagenerhof in Rotterdam-Lombardijen is een explosief tegen de achtergevel gegooid. Daardoor is er schade ontstaan aan de woning. Ook naastgelegen panden liepen schade op.
De knal was in de achtertuin. Een expert van de politie is ter plekke om onderzoek te doen. Omwonenden zouden na de explosie iemand weg hebben zien rennen.
Politie en brandweer in Rotterdam-Lombardijen, waar mogelijk een explosie was
Politie en brandweer in Rotterdam-Lombardijen, waar mogelijk een explosie was © MediaTV

20:00 - Politie doet inval bij illegale puppyhandel

De politie heeft maandag een inval gedaan vanwege de illegale handel in puppy's in Rotterdam-Zuid. Er werden veertien puppy's in beslag genomen, zonder hun moeder. De honden worden mogelijk gefokt in Polen. Het zou gaan om Cocker-Spaniels en Franse Bulldogs. De dieren waren niet gevaccineerd of gechipt. Dat is strafbaar, zegt de politie.
De handel werd al zeker twee jaar in de gaten gehouden en kreeg al meerdere boetes. Maar de mensen de illegale hondenhandel gingen gewoon door. De eigenaar mag zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.