AARDBEVING

VIDEO: Honderden mensen komen bij de Mevlana moskee bijeen om spullen te doneren aan de slachtoffers in Turkije

De Mevlana Moskee tijdens de inzameling
De Mevlana Moskee tijdens de inzameling © Rijnmond
Het is een drukte van jewelste bij de Mevlana Moskee in Rotterdam-West, waar spullen worden ingezameld voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije. Het is zelfs zo druk, dat er verkeersregelaars bij de parkeerplaats staan met bordjes met daarop de tekst 'vol'.
Het zijn niet alleen mensen van de Turkse gemeenschap die spullen komen brengen bij de Mevlana Moskee, ziet een van de verkeersregelaars. "Het is mooi dat alle Rotterdammers meedoen, en niet alleen de Turken." Een jongen komt op dat moment aanlopen met wat kleding, een deken en een knuffel. Hij komt hier uit de buurt, vertelt hij. "Je kunt het niet niet doen."

Vrachtwagens vol

Tegen 20:00 uur 's avonds zijn er al zo'n zes vrachtwagens gevuld met spullen. Mensen van de organisatie staan in treintjes om de dozen met goederen door te geven en op die manier de vrachtwagens in te laden.
Een van de chauffeurs die met zo'n vrachtwagen naar Turkije gaat is Murat uit Rotterdam-Zuid. Hij begint woensdagochtend 08:00 uur aan de tocht van ruim 3000 kilometer naar de Turkse grens. Daar zullen mensen hem opwachten om de spullen aan te nemen. "Alle papieren liggen klaar", besluit hij.
Bij de Mevlana moskee worden spullen ingezameld voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije