WEER

Het weer van vandaag: volop zon en droog

Het weerbeeld van woensdag 8 februari
Het weerbeeld van woensdag 8 februari © Rijnmond
Vandaag is het prachtig weer in de regio en schijnt de zon uitbundig. In deze tijd van het jaar kunnen we al ruim 8 uur van de zon genieten. Het blijft overal droog en de temperatuur loopt op naar ongeveer 6 graden bij een zwakke tot matige zuidoostenwind.
Vanavond en vannacht is het lange tijd helder al schuift er later wel wat hoge bewolking binnen vanuit het noordwesten maar het blijft droog. Het kan komende nacht nog afkoelen naar temperaturen net iets onder het vriespunt. De wind draait aan zee meer naar het zuidwesten en neemt daar iets toe tot matig windkracht 4.
Morgen krijgen we te maken met een zwakke storing vanuit het noordwesten en die zorgt al in de ochtend voor duidelijk meer bewolking dan vandaag. Alleen in het oosten van de regio zien we de zon nog even maar ook daar raakt het bewolkt. Wel lijkt het vrijwel overal droog te blijven. De temperatuur komt uit rond een graad of 6 en er waait een matige zuidwestenwind boven land en een westenwind aan zee, windkracht 3 tot 4.

Vooruitzichten

De komende dagen is er meer bewolking met vooral op vrijdag nog een zonnetje. Wel blijft het vrijwel overal droog en lopen de temperaturen geleidelijk op naar 10 graden in het weekend. De nachtvorst raken we vanaf vrijdag kwijt.

Gemiddelde temperaturen

Tussen 1 en 10 februari bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur 6,6 graden en de minimumtemperatuur 1,0 graden. Er valt gemiddeld 25,2 mm neerslag.