Dode en zwaargewonde op A16 bij Rotterdam door aanrijding

Op de A16 richting Rotterdam zijn net voor de Van Brienenoordbrug twee vrachtwagens en een auto tegen elkaar gebotst. Twee inzittenden zijn bekneld geraakt. De bijrijder is overleden, de bestuurder raakte zwaar gewond. De weg was tot 13.45 uur dicht.

Het ongeluk gebeurde iets voor half zeven. Een vrachtauto met dieplader reed op een kettingsbotsing die was ontstaan ter hoogte van IJsselmonde. Een van de auto's was door de eerdere klap op de vrachtwagenstrook beland en de vrachtwagencombinatie kreeg dat niet meer aangeremd.

Op de dieplader stond een grote kraan. Een achteropkomende vrachtwagen klapte daar weer tegenaan.Twee inzittenden daarvan raakten bekneld.

De 53-jarige bestuurder uit Ameide kon er al snel worden uitgehaald en is met een spoedtransport naar het ziekenhuis gebracht. De andere inzittende, een 32-jarige man uit Herwijnen, bleek het ongeluk niet te hebben overleefd. 

Als gevolg van de aanrijding was de hoofdrijbaan van de A16 richting Rotterdam afgesloten. Dat leidde tot lange files, ook de andere kant op door kijkers. De politie raadde maandagochtend automobilisten aan om een andere route te kiezen.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: