Volle agenda? Ruzie met collega's? Ga varkens knuffelen!

Werkstress? Gedoe tussen collega's op het werk? Anne-Marie Dingenouts uit Strijen heeft de oplossing: ga varkens knuffelen! Knorretje en Ginger maken iedereen weer super chill.

De twee aaibare kune kune varkensop Landgoed Peerdegaerdt in Strijen kunnen toveren. Met hun blije geknor en gesnuif brengen ze bezoekers tot rust. Zelfs onze vliegende verslaggever Victor Posthuma.

"Knorretje en Ginger zijn lief, intelligent en super relaxed", zegt Anne-Marie. "Tenminste, als hun omgeving relaxed is."

"Veel mensen weten dat niet, maar varkens zijn de mindfulness zelf. Ze kunnen mensen helemaal ontwapenen. Maar als mensen gestressed zijn, dan nemen de varkens dat over."

Hartslag


Wie de varkens rustig wil krijgen, moet zelf ontspannen. En voor je het weet, verdwijnt alle stress uit je lijf. Als je ze aait, gaat je hartslag omlaag. 

Knuffelen met varkens lijkt een grap, tot je het een keer gedaan hebt
Anne-Marie Dingenouts

Niet voor niets weten veel bedrijven De Peerdegaerdt te vinden voor een workshop varkensknuffelen. Ideaal tijdens deze week tegen de werkstress.

Victor neemt de proef op de som en gaat met voer naar Knorretje en Ginger toe. Al snel hebben de beren geen enkele aandacht meer voor de verslaggever. 

"Ze zijn heel puur", legt Anne-Marie uit. "Ze reageren heel basaal."

Als de eerste happen genomen zijn, kan Victor ze aaien en volgt uiteindelijk een natte zoen.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: