FEYENOORD

Oud-Feyenoorder Volkan Kahraman (43) in Wenen op straat doodgeschoten, dader (46) schiet zichzelf ook dood

Volkan Kahraman in het shirt van Feyenoord
Volkan Kahraman in het shirt van Feyenoord © Ebay
Oud-Feyenoorder Volkan Kahraman (43) is in Wenen op straat doodgeschoten. Over de toedracht van de moord is vooralsnog weinig bekend. Het Oostenrijkse Heute meldt wel dat een kennis van de dader en het slachtoffer spreekt over een 'geëscaleerd jaloezieverhaal'. Die Presse meldt dat de dader daarna zichzelf heeft doodgeschoten.
Kahraman speelde halverwege de jaren negentig in de jeugd van Feyenoord. De Oostenrijker kwam destijds over van Austria Wien. In 1997 maakte de middenvelder zijn debuut in het eerste elftal van Feyenoord, dat toen onder leiding stond van trainer Leo Beenhakker. Kahraman viel in de wedstrijd bij De Graafschap (november, 1997) in voor de Argentijn Pablo Sanchez.

Excelsior

Het was het enige optreden van de Oostenrijker in het eerste team van Feyenoord. Hij verkaste daarna op huurbasis naar Excelsior. In Kralingen kwam hij in twee seizoenen wel tot 58 wedstrijden.
Na zijn periode in Nederland speelde Kahraman nog bij veel clubs in Turkije en Oostenrijk. Hij heeft ook drie interlands achter zijn naam staan voor Oostenrijk. Twee oefeninterlands tegen Zwitserland en Noorwegen en een EK-kwalificatieduel met Wit-Rusland.