Feest der Leegstand

Klushuiszoekers, architectuurliefhebbers, criticasters, visionaire pioniers, architecten en projectontwikkelaars konden dit weekend hun hart ophalen tijdens het Schiedamse Feest der Leegstand.

Vanuit heel Nederland verzamelden zich belangstellenden om zich te vergapen aan alle onbenutte plekken, - kansen en overdrachtelijke 'bezitsrot' van de bijna 750 jaar oude Jeneverstad.

Door de aanzuigende werking werking van wederopgekanpt Rotterdam, te hoge huurprijzen en een te stringent Veiligheidsregio-handhavingsbeleid staat nu bijna de helft van het Hoogstraatwinkel- en nagenoeg het hele bovenwoningbestand leeg in de voormalig gezellig drukke binnenstad.

Nipt met stip achter Waddinxveen bekleedt Schiedam daarmee de tweede plaats van de nationale leegstandslijst

Absoluut niet iets om trots op te zijn en daarom bedacht Atelier Ruimdenkers in samenhang met import-Schiedammer Jan Sluyter, deze kansenbenut-primeur met de nogal wringende titel.

Zo'n 24 panden in en buiten de binnesntadsring werden opengesteld. In voormalige Hoiogstraat-bioscoop en Sittondansschool kon men oplossingen aandragen, maar ook kritiek ventileren.

Notoire leegloper annex life-stylevlogger Jack F kerklaan proefde de beheersfeer.........

Meer over dit onderwerp:
jackkerklaan
Deel dit artikel: