112

112-nieuws: Voetganger geschept door auto op zebrapad | Ruim miljoen euro boete voor Esso na Rotterdamse brand

Voetganger gewond na aanrijding met auto
Voetganger gewond na aanrijding met auto © MediaTV
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws van donderdag 9 februari.

21:15 uur - Auto schept voetganger op zebrapad

Bij een ongeluk in Rotterdam-Hillegersberg is een gewonde gevallen. Een voetganger werd tijdens het oversteken op een zebrapad op de Rozenlaan geschept door een automobilist. Het slachtoffer was nog aanspreekbaar en is naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft niemand aangehouden. Door het ongeluk reden een tijdje geen bussen en trams, de politie had de hele straat afgezet.

17:57 uur - Ruim miljoen euro boete voor Esso na Rotterdamse brand

Esso Nederland B.V. moet 1,25 miljoen euro betalen vanwege een overtreding van de milieuvergunning, meldt het Openbaar Ministerie. Op 21 augustus 2017 ontstond een grote brand in de Rotterdamse raffinaderij. Voorafgaand aan de brand was er een storing in de fabriek, waardoor er sprake was van oververhitting met een brand tot gevolg.
Grote brand bij Esso in 2017
Grote brand bij Esso in 2017 © archief
In de omgeving van de raffinaderij was veel roetverontreiniging. Esso heeft toen schoonmaakacties laten uitvoeren. Bovendien kwam er een compensatieregeling van enkele tientallen miljoenen euro's. Uit onderzoek is gebleken dat Esso zich niet hield aan procedures en veiligheidsmaatregelen.

11:15 uur - Van Brienenoordbrug korte tijd in storing

De twee brugkleppen van de Van Brienenoordbrug hebben vanaf 11:15 uur ongeveer een half uur onbedoeld opengestaan. Daardoor ontstond op de A16 aan beide kanten van de brug een lange file, met veel extra reistijd tot gevolg. Rijkswaterstaat laat weten dat de brugkleppen niet volledig te openen waren, waardoor ze vastliepen. Monteurs ter plekke hebben de storing opgelost.
De donderdagochtend geopende Van Brienenoordbrug
De donderdagochtend geopende Van Brienenoordbrug © JBMedia