nieuws

Bizarre slotfase wordt Sparta fataal

sparta_excelsior3.jpg
sparta_excelsior3.jpg
ROTTERDAM - Een bizarre minuut in de blessuretijd zette de wereld voor Sparta en Excelsior op zijn kop. Sparta nam de leiding in de derby die als inzet een plaats in de eredivisie had. Fernandez schoot amper een minuut later het eredivisieschap van Sparta weer aan diggelen.
Vlak voor tijd had Fernandez de grootste kans laten liggen om Excelsior naar de eredivisie te schieten. Hij miste vier minuten voor tijd een strafschop na een overtreding van doelman Cor Varkevisser op hem. De aanvaller van Excelsior schoot de penalty ver naast het Sparta-doel.
In de blessuretijd barstte Het Kasteel uit zijn voegen toen Rydell Poepon de bal achter Arjan van Dijk schoot. Lang konden de Spartanen daar niet van genieten. Uitgerekend Fernandez passeerde Varkevisser in de derde minuut van de blessuretijd.
In een wedstrijd die meet spannend dan goed was, kreeg Excelsior in de eerste helft de beste kansen. De Kralingers raakten zelfs de paal en de lat. Na de pauze zette Sparta druk en moest Ard van Peppen een bal van de lijn halen.
Luister hieronder naar de reactie van de Excelsior-spelers, Sparta-directeur Peter Bonthuis en een compilatie van de wedstrijd: Excelsior promoveert, Sparta degradeert by rtvrijnmond