nieuws

SCO’63 verder, Nieuwerkerk struikelt in Woerden

ROTTERDAM - In de halve van de nacompetitie om een plaats in de eerste klasse neemt SCO’63 het op tegen Woerden. De ploeg uit Spijkenisse ontdeed zich in de eerste ronde van het Wateringse Velo, terwijl Woerden na strafschoppen de baas was over Nieuwerkerk.
SCO’63 had aan de heenwedstrijd een voorsprong overgehouden. De ploeg uit Spijkenisse won het eerste duel met 3-2 in Wateringen. In de openingsfase leek Merwin de Brito al voor de beslissing te zorgen toen hij na drie minuten de score opende. Binnen een kwartier kwam Velo echter alweer langszij. Lang bleef het spannend, maar in de slotminuut schoot Mustafa Ukgunduz SCO’63 op 2-1. Spannend werd het vlak daarna, want Velo maakte in de blessuretijd nog gelijk. Daar bleef het bij, zodat SCO’63 zich plaatste voor de halve finale.
Daarin treft de ploeg van Peter van Gestel Woerden dat na strafschoppen afrekende met Nieuwerkerk. Het eerste duel tussen die ploegen eindigde in een zege voor Nieuwerkerk. Met de 2-1 overwinning van sportpark Dorrestein op zak begon Nieuwerkerk aan de klus in Woerden. Op slag van rust viel het enige doelpunt in het duel, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Daarin was Woerden het sterkste en dus neemt die ploeg het op tegen SCO’63.
Op Pinksterzaterdag staat het eerste duel op het programma in Spijkenisse. Op Tweede Pinksterdag staat de return op de rol in Woerden.