CHRISNATUURLIJK

Chris Natuurlijk van 11 februari: Winter in het Park

Winter in het Park bij de Euromast
Winter in het Park bij de Euromast © Rijnmond
In Chris Natuurlijk van 11 februari hoor je vanaf 08:00 uur meer over de eerste parkdirecteur van Nederland, het boek Polderjapanner van Fumiko Miura en Rotterdamse dichters die een eenzame uitvaart minder eenzaam maken.
Parkdirecteur, het klinkt als een beroep uit een kinderboek van Annie M.G. Schmidt. Het Park in Rotterdam heeft sinds kort een échte directeur, Nienke van Wijk, de eerste van Nederland. Tijdens een wandeling over de slingerende paden van het grootste groene rijksmonument van de stad, vertelt de directeur van de stichting het Park over haar plannen. Dichter Derek Otte wandelt mee.
Parkdirecteur Nienke van Wijk (rechts op de foto) wijst dichter Derek Otte op een bijzondere boom in het Park
Parkdirecteur Nienke van Wijk (rechts op de foto) wijst dichter Derek Otte op een bijzondere boom in het Park © Rijnmond

Winterse parkgedichten

Derek Otte, dichter en spoken word-artiest, is samensteller van Winter, een bundel met gedichten geïnspireerd op het park en de winter. De bundel is gratis verkrijgbaar bij de horecaondernemers in het park. Ieder seizoen nodigt de stichting Het Park een andere gastredacteur uit om een dichtbundel te maken.
Derek Otte en Nienke van Wijk met winterse parkgedichten
Derek Otte en Nienke van Wijk met winterse parkgedichten © Rijnmond

Een beetje minder eenzaam

Heel andere gedichten maken de dichters van de Stichting Eenzame Uitvaart Rotterdam. Met een speciaal voor de overledene geschreven gedicht bewijzen de dichters de laatste eer aan Rotterdammers die eenzaam gestorven zijn en zonder familie, vrienden of kennissen worden begraven of gecremeerd. Met het voordragen van een gedicht, maken de dichters de uitvaart minder eenzaam.
De Rotterdamse dichter Rien  Vroegindeweij draagt een gedicht voor bij de eenzame uitvaart van meneer Schilperoord
De Rotterdamse dichter Rien Vroegindeweij draagt een gedicht voor bij de eenzame uitvaart van meneer Schilperoord © Rijnmond

Polderjapanner

De patat van Bram was een verrijking, maar twee keer per dag brood met kaas? Fumiko Miura woont al meer dan twintig jaar in Rotterdam. In Chris Natuurlijk vertelt ze over haar boek Polderjapanner, een Japanse in Nederland.
Fumiko Miuara vertelt in Chris Natuurlijk over haar boek Polderjapanner, een Japanse in Nederland
Fumiko Miuara vertelt in Chris Natuurlijk over haar boek Polderjapanner, een Japanse in Nederland © Rijnmond
Zaterdag 11 februari van 08:00 tot 09:00 in Chris Natuurlijk op Radio Rijnmond.