nieuws

Onderzoek na grootschalige knokpartij op Binnenwegplein

plogo5.cropresize.tmp.jpg
plogo5.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - De recherche is een onderzoek gestart naar een grootschalige vechtpartij afgelopen vrijdag op het Binnenwegplein in het centrum van Rotterdam
Die middag rond half vijf liep een 20-jarige man uit metrostation Beurs. Toen hij het plein wilde oplopen werd hij aangevallen door een groep van tien jongeren. Hij werd geschopt en geslagen. Een omstander die de vechtersbazen aansprak kreeg ook rake klappen en schoppen. Daarna rende de groep jongens weg.

Dramatisch

Een ooggetuige: "Zoals ze die man hebben mishandeld is echt dramatisch. Als de ene klaar was met slaan op het hoofd, dan begon de ander". Jan-Willem Oversluizen van de bakkerij op het Binnenwegplein is niet verbaasd over de vechtpartij. Er hangen volgens hem altijd veel jongeren rond het metrostation: "Je zou er een soort bende in kunnen zien. Lange jassen, hoofddoekjes, speciaal geschoren. Het hoort wel een beetje bij elkaar".

Camerabeelden

De politie laat weten dat er inmiddels tien personen in de leeftijd van 16 tot 32 jaar zijn aangehouden, onder meer na het bestuderen van camerabeelden. Zeven daarvan zitten nog vast. "Het is op die plek nog nooit zo erg uit de hand gelopen", zo vertelde een politiewoordvoerster van het district Rotterdam-Rijnmond.
De politie roept het publiek op dat bij de vechtpartij aanwezig was om camera- en videobeelden af te staan.
Het eerste slachtoffer is overgebracht naar een ziekenhuis voor behandeling aan zijn verwondingen. Inmiddels is hij weer thuis. De man die probeerde in te grijpen kon terplekke worden behandeld.
Verlaggever Mooike de Moor sprak met ooggetuigen en politie. Luister hieronder naar haar verslag: