Omwonenden Rotterdam The Hague Airport eisen minder nachtvluchten

Bewoners rond Rotterdam The Hague Airport dagen de Inspectie Leefomgeving en Transport voor de rechter over het aantal nachtvluchten. Volgens hen waren dat er het afgelopen jaar bijna een derde meer dan de 849 die zijn toegestaan.

"We hebben als bewoners de toezegging dat er maximaal 849 nachtvluchten per jaar plaatsvinden", zegt Dirk Breedveld, plaatsvervangend voorzitter van de Vereniging Bewoners tegen Vliegtuigoverlast (BTV). "Dat blijken er in de praktijk 1200 te zijn. Dat zijn er aanzienlijk meer dan afgesproken."

De bewoners hebben daar last van, zegt Breedveld. ,,Soms komen er wel vijf of zes per nacht voorbij. Dan word je als omwonende vijf of zes keer in je slaap gestoord.'' 

Een bezwaar van de bewoners werd eerder door de inspectie afgewezen. De inspectie ontkent dat het getal van 849 in een officieel document is vastgelegd.

Vorig jaar november werd de rechtszaak opgestart. Dat leverde niets op. Daarom laten de bewoners de zaak nu voorkomen.

De zaak dient volgende week donderdag bij de bestuursrechter in Rotterdam. De Inspectie Leefomgeving en Transport wil voorafgaand aan de rechtszaak niet reageren. 

Deel dit artikel: