ETEN

Kebab, Italiaans of de Franse keuken: hier eet je (met of zonder date) een hoofdgerecht voor 15 euro of minder

Links: Supermercado | Rechts: Hamburg
Links: Supermercado | Rechts: Hamburg © Supermercado | Hamburg
Liefde gaat door de maag, nog net een beetje meer op de 14e van februari. Of je Valentijnsdag viert met een partner, een vriend(in) of jezelf; een knus restaurant geeft de avond van de liefde een gouden randje. Ook als je niet veel te besteden hebt of liever niet al te groot uitpakt voor een nog ontluikende liefde, heeft Rotterdam genoeg mogelijkheden. Een hoofdgerecht voor 15 euro of minder is bij deze restaurants eerder regel dan uitzondering. En dus zit je sowieso goed, voor de liefde, de maag én de portemonnee.

1. Restaurant Bazar

Aan de Witte de Withstraat vind je bij Restaurant Bazar gerechten uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Als vleesliefhebber bestel je hier een stoofschotel van lamsvlees voor €13,50, of kebab van runder- en lamsgehakt voor €15,25. Ben je meer van de zeedieren? Voor een garnalenspies met geroosterde groenten, rijst en salade betaal je €14,50. Vegetariërs kunnen bij Bazar hun hart ophalen. Van gegrilde paddenstoelenkebab tot een ovengerecht met aubergine; er is genoeg keuze onder de 15 euro.

2. Supermercado

Van het Midden-Oosten door naar Latijns-Amerika! Aan de Schiedamse Vest bestel je ceviche van zeebaars en zoete aardappel voor €9,50 en een quinoasalade met granaatappel, rozijnen en mango-chili dressing voor €7,50 (klein) of €13,- (groot). Een hamburger van rundvlees kost €13,50, een vegetarische variant heb je al voor een euro minder. En natuurlijk kun je ook losse gerechtjes bestellen, zoals een empanada met gerookte aubergine en spinazie voor €3,50, zes kippenvleugels voor €6,50 en allerlei taco's voor €4,25 per stuk.

3. What's Up India

Ook Aziatisch eten is in Rotterdam goed vertegenwoordigd. Aan de Eendrachtsweg vind je What's Up India, waar je veel keuze hebt uit gerechten met een klein prijsje. Een curry met kip kost €15,-, voor een Paneer Tikka Masala betaal je €14,- en ook Aloo Palak (met aardappels en spinazie) eet je voor €14,-.

4. Hamburg

Verse ingrediënten en vlees zonder hormonen en antibiotica, bij Hamburg serveren ze burgers voor een prikkie. Voor een cheeseburger betaal je €9,80, voor een burger met chorizo, cheddar, jalapeños en guacamole ben je €11,30 kwijt. Alle burgers kunnen vervangen worden door de vegan Beyond Meat-burger, maar er zijn ook vegan specials. Zo is er de 'Mexican Eggplant': een burger gemaakt van aubergine, met een topping van onder meer nacho's, guacamole en pico de gallo voor €9,80. Je vindt Hamburg aan de Witte de Withstraat.

5. Eethuisje van Delfshaven

Het echtpaar dat dit eethuisje aan de Mathenesserdijk runt, schotelt je iedere dag een vers, betaalbaar gerecht voor. Met wisselende dagschotels, meestal voor €12,20 of €13,20, eet je hier wat de pot schaft. Denk bijvoorbeeld aan boerenkool met een halve rookworst of kipkarbonade met kerriesaus, doperwten en gebakken aardappels.

6. Panzerò

Italiaans streetfood uit Puglia, dat eet je bij Panzerò aan de Botersloot in het centrum van Rotterdam. Hier eet je bijvoorbeeld Panzerotto: een gefrituurde calzone, gevuld met allerlei Italiaanse ingrediënten. Voor Panzerotto met pistache mortadella, zwarte truffel straciatella, pistachestukjes en rucola betaal je €14,50. De variant met biologische mozzarella en Apulische chilipepers kost €5,30 (klein) of €9,50 (groot). Ook serveren ze Puccia, traditionele broodjes uit de Italiaanse streek Salento. Een broodje met tomaat, burrata, capocollo ham en rucola kost je €13,-.

Bonustip: Bistrot-Bar Frère

Valentijnsdag de avond ervoor vieren? Dan kun je terecht bij Bistrot-Bar Frère. Op dinsdagen en woensdag gesloten, maar op maandagen gewoon open om je te voorzien van gerechten uit de Franse keuken. Alle grote gerechten kosten €16,50, maar voor de wat kleinere trek serveren ze porties voor €12,50. Wat je er kunt eten, staat op de krijtborden en is dus van tevoren altijd een verrassing.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl