FC RIJNMOND

Ali Boussaboun in FC Rijnmond: 'Wieffer is een geweldige speler die de rol van Kökcü op zich kan nemen'

Ali Boussaboun te gast in FC Rijnmond
Ali Boussaboun te gast in FC Rijnmond © Rijnmond
Na een zware week blijft Feyenoord koploper en weet de club dat ze over een paar weken weer terug mogen naar Heerenveen voor de kwartfinale in de KNVB Beker. Dit weekend won de ploeg van Arne Slot in Friesland met 2-1 en vooral Mats Wieffer viel daarin weer positief op, zo positief, dat Ali Boussaboun vindt dat ze in Zeist ook op de middenvelder moeten gaan letten: "Als Taylor de kans krijgt om naar een WK te gaan, dan zie ik niet waarom Wieffer binnenkort ook geen kans mag krijgen."
Hoewel niet iedereen positief opviel in Friesland, is de opkomst van Wieffer er eentje die daarnaast ook heel goed van pas kan komen bij het ontbreken van Kökcü, die vanwege een schorsing AZ-thuis zal missen. "Wieffer vind ik echt een geweldige speler", vervolgt Boussaboun. "Hij kan de rol van Kökcü uiteindelijk op zich gaan nemen denk ik." Aan tafel in FC Rijnmond wordt verder verwacht dat Javairo Dilrosun noodgedwongen weer eens een plek op de 10 positie gaat krijgen en dat David Hancko de aanvoerdersband zal dragen.
De mannen praten ook over Arne Slot, die al wat interesse genoot van Leeds United. Boussaboun denkt dat dit het begin van het einde van zijn tijdperk in De Kuip inluidt. "Het gaat lastig worden om hem te behouden. Stel dat Slot straks kampioen wordt, nu heeft Leeds hem genoemd en komt zijn naam in de tabloids en dan komen er straks ook andere Premier League-clubs die toch ontevreden zijn over hun trainer. Ik vind dat Feyenoord hem als dat zover komt na dit seizoen ook gewoon een mooie transfer moet gunnen."
Het gaat ook over Sparta, nog altijd de trotse nummer zes van de ranglijst. De lat bij Sparta ligt steeds hoger, merkt Geert den Ouden. "En dan is de verwachting ineens dat ze thuis van Go Ahead Eagles even winnen terwijl dat echt niet zo makkelijk is." "We moeten niet vergeten waar Sparta vandaan komt, vorig jaar waren ze aan het verzuipen en nu staan ze zesde, dus dan moet je ook gewoon niet zeuren," vult Boussaboun aan.
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl