ROTTERDAMSE HAVEN

In beeld: 127 meter lang zeiljacht van Jeff Bezos maakt eerste testvaart op Noordzee

Y721 maakt eerste testvaart op zee
Y721 maakt eerste testvaart op zee © Dutch Yachting
Het zeiljacht Koru, naar verluidt gebouwd voor Amazon-baas en miljardair Jeff Bezos, heeft maandag de eerste testvaart gemaakt op zee. Het schip werd met een sleepboot vanuit de Rotterdamse haven naar open zee getrokken, daar voer het rond op de motor. Het is de eerste van een aantal testdagen.
Het zeiljacht is misschien wel het beroemdste schip van jachtbouwer Oceanco in Alblasserdam. Het werd wereldnieuws toen het erop leek dat de Rotterdamse brug de Hef zou moeten worden ontmanteld, zodat het schip er met masten en al onderdoor zou passen. Dat nieuws maakte veel discussie los, mede omdat Rotterdam na de renovatie in 2017 had beloofd de brug nooit meer te ontmantelen. Het bleek uiteindelijk niet nodig, de drie masten zijn verderop in de Rotterdamse haven op het schip gemonteerd.
De Koru, zoals de eigenaar het schip het schip wil gaan noemen, is 127 meter lang. De masten zijn 70 meter hoog en het schip zou 430 miljoen euro kosten.
Dutch Yachting voer het schip achterna de Noordzee op en maakte prachtige beelden, onder meer met een drone. De naam Koru komt uit de taal van de Maori, de oorspronkelijke inwoners van Nieuw-Zeeland. Het is het woord voor een uitrollend jong varenblad, een symbool dat voor nieuw leven staat.
Y721 op open zee
Y721 op open zee © Dutch Yachting
Zeiljacht Y721 van boven
Zeiljacht Y721 van boven © Dutch Yachting
Achtersteven van Y721, het zeiljacht van miljardair Jeff Bezos
Achtersteven van Y721, het zeiljacht van miljardair Jeff Bezos © Dutch Yachting
Boeg van de Y712
Boeg van de Y712 © Dutch Yachting
Y721
Y721 © Dutch Yachting

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl