nieuws

Rockanje Classic Races herleven

RockanjeClassicRaces.jpg
RockanjeClassicRaces.jpg
ROTTERDAM - Zaterdag zijn de Rockanje Classic Races weer verreden. Zonder ongelukken en onder het oog van een kleine 5000 toeschouwers reden ruim tweehonderd motor- en zijspanrijders op klassieke machines hun rondjes door Rockanje.
Bestuurslid, vrijwilliger en coureur Aad Eijs toonde zich na afloop blij en tevreden. "Afgezien van een glijpartijtje zonder persoonlijk letsel is alles gegaan zoals gepland", zei hij zaterdagavond.
Dit jaar was het de elfde editie van de Rockanje Classic Races, onder een nieuwe organisatie. Vorig jaar ging het evenement niet door, als gevolg van een samenloop van omstandigheden. "Maar volgend jaar zijn we er weer", zegt Aad Eijs. "Met wat er in Rotterdam allemaal gebeurt, hebben wij natuurlijk ook te maken. Maar we houden het hier goed in de hand."
Behalve de races waren er zaterdag in Rockanje ook leuke randverschijnselen. Zo stonden er antieke tractoren opgesteld, was er een klimwand en reden er in een van de pauzes klasssieke brommers rond - "daarvan zijn er een hoop in Rockanje", aldus Eijs.
foto's Patrick Blonk
Get the flash player here: http://www.adobe.com/flashplayer