NIEUWS

Mickey, Minnie en Goofy komen naar Rotterdam met eigen cruiseschip

Een bijzonder bezoek deze zomer in Rotterdam. Voor het eerst komt een schip van de Disney Cruise Line in Rotterdam; een schip met veel kindvriendelijke attracties en ook heel veel Disneyfiguren.
"Elke maatschappij is natuurlijk bijzonder, maar het gebeurt niet vaak dat je Mickey Mouse en Goofy een bezoek brengen aan de stad", zegt Nick Hoogeweij van de Cruise Port Rotterdam. Het schip maakt een tussenstop in Rotterdam voordat het een reis maakt naar Scandinavië.
Aan boord van het schip zijn meerdere zwembaden, kinderclubs en heel veel Disneyfiguren. Maar voor de volwassenen die geen zin hebben in drukke kinderen om zich heen, kent het schip ook adult-only stukken.

339 meter lang

De Disney Dream is 339 meter lang en er passen vierduizend mensen op. "Wat vooral speciaal is aan alle schepen van de Disney Cruise Line is dat op de achterkant een groot Disney figuur staat. "In dit geval gaat het om een tekening van Mickey Mouse als tovenaar die de naam van het schip schildert met zijn toverstaf."
Voor Rotterdam is het de primeur dat een Disney-schip naar de stad komt. Hoogeweij: "Maar de maatschappij is hier wel vaker geweest: in Engeland bijvoorbeeld en ook in Amsterdam." Of het bezoek betekent dat de Disney-maatschappij vaker naar Rotterdam gaat komen is nog niet duidelijk.
Het cruiseschip Disney Dream op volle zee.
Het cruiseschip Disney Dream op volle zee. © Disney

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl