ETEN

Lekkernij is jarig! Op bezoek bij de uitvinder van de kapsalon

© OPEN Rotterdam
De kapsalon, wie kent hem niet? Het gerecht, dat bestaat uit patat, vlees, sla, kaas en net iets te veel saus, is uitgegroeid tot een nationaal fenomeen. Maar wie weet nog dat de kapsalon zijn oorsprong vindt bij shoarmazaak El Aviva in Rotterdam-Delfshaven? De lekkernij viert deze week z'n twintigste verjaardag. Een jubileum om even bij stil te staan.
Eigenlijk maakte eigenaar Dervis Bengü van El Aviva in februari 2003 gewoon wat lekkers voor z'n buren, die werkten bij de kapperszaak naast zijn eettent. "Wat is dit?" vroegen de jongens van de kapperszaak, "maak er nog eentje!" De nog naamloze lekkernij viel bij hen enorm in de smaak en dus besloot Bengü 'm kapsalon te noemen, vertelt hij aan lokale omroep OPEN Rotterdam.
Critici bestempelen de kapsalon als een calorieënbom, maar één van de vaste klanten zegt daar niet mee te zitten: "Het maakt mij niet zoveel uit, ik eet het gewoon, omdat ik het lekker vind".
Verslaggever Sarah-Louise van OPEN Rotterdam ging op bezoek bij de uitvinder van de kapsalon en prikte er zelf natuurlijk ook een vorkje mee:
Dit verhaal is van onze mediapartner OPEN Rotterdam

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl