112

112-nieuws: Twee explosies in Feijenoord en Schiebroek | Man gewond bij steekpartij in bibliotheek Dordrecht

De bibliotheek aan de Groenmarkt
De bibliotheek aan de Groenmarkt © RTV Dordrecht
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws van zaterdag 18 februari.

15:32 - Twee explosies in Feijenoord en Schiebroek

Vrijdag op zaterdagnacht zijn er twee explosie op verschillende plekken geweest in Rotterdam. Dat laat de politie weten. In beide gevallen is er niemand gewond geraakt.
Het gaat allereerst om de Brabantsestraat in de wijk Hillesluis, in Feijnenoord. Buurtbewoners werden daar rond middernacht opgeschrikt door een harde knal. Een raam is daar gesneuveld door de klap.
Helemaal aan de andere kant van Rotterdam, in Schiebroek, was het twee uur later raak in de Asserweg. Bij een portiek zijn alle ruiten eruit. Of er een verband is tussen de twee explosies, wordt nog onderzocht door de politie.

12:30 - Gewonde bij steekpartij in bibliotheek Dordrecht

Bij een ruzie tussen twee bezoekers in de bibliotheek aan de Groenmarkt in Dordrecht is een man zwaargewond geraakt na een steekpartij. Volgens de politie is het slachtoffer, een 22-jarige man, aanspreekbaar. De dader is voor zover bekend nog spoorloos.
De bibliotheek is de rest van de dag gesloten, laat Bibliotheek Aanzet weten op Twitter. In het bericht wordt ook opgeroepen om je te melden als getuige. "We zijn enorm geschrokken en leven mee met het slachtoffer en de bezoekers en medewerkers die getuige waren van het incident."
Ook de burgemeester van Dordrecht, Wouter Kolff, heeft gereageerd. "Ongetwijfeld zijn slachtoffer, naasten en omstanders flink geschrokken van dit bizarre incident eerder vandaag. Ik leef zeer met hen mee. Hopelijk wordt de verdachte snel aangehouden en herstelt het slachtoffer voorspoedig", zegt hij in een Twitter-bericht.
De politie doet nog onderzoek naar het voorval. Rond 12:30 uur zaterdagmiddag ontstond er ruzie tussen de twee bezoekers in de bibliotheek, waarna een van de mannen is neergestoken. Een traumahelikopter is toen ingezet en het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd.