nieuws

Opblazen silo in Botlek een week uitgesteld

2010-Botlek.jpg
2010-Botlek.jpg
ROTTERDAM - Zaterdagmiddag zal er toch geen explosie te horen zijn in de Botlek. Een bedrijf wilde twee gebouwen door middel van een explosie slopen, maar dit is voorlopig verboden na overleg tussen de gemeente en Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.
Een sloopbedrijf uit Harderwijk had het verzoek ingediend om twee gebouwen van Botlek Tank Terminal aan de Montrealweg op te blazen. De gebouwen zijn al gedeeltelijk gesloopt, maar zou door de explosie helemaal tegen de vlakte gaan. De explosies stonden gepland voor komende zaterdag en zaterdag 29 mei.
Het bedrijf kreeg uiteindelijk geen toestemming omdat de risico’s er niet voldoende konden worden ingeschat. Er bestaan vooral vraagtekens over de gevolgen voor het verkeer op de nabijgelegen A15 en de ondergrondse leidingen waar diverse chemische stoffen door worden vervoerd.
Het is mogelijk dat er in een later stadium wel toestemming wordt gegeven om de explosies uit te voeren. Als het bedrijf tijdig extra gegevens aanlevert, zal de veiligheidsregio in overleg met andere partijen een nieuwe afweging maken.
Foto: Voordat de sloop begon zag het gebouw er zo uit (Google Streetview)