nieuws

Oeuvreprijs 'Don Leo', Feyenoord beste jeugdopleiding

beenhakker.cropresize.1.cropresize.tmp.jpg
beenhakker.cropresize.1.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Leo Beenhakker heeft op het jaarlijkse congres van de Coaches Betaald Voetbal (CBV) in Tilburg de Oeuvreprijs ontvangen. Feyenoord kreeg een Rinus Michel Award voor beste jeugdopleiding.
De hoofden opleidingen in het betaald voetbal hadden Ajax, Feyenoord en Sparta Rotterdam genomineerd vanwege hun vernieuwende aanpak bij het opleiden van hun talenten. Feyenoord had volgens collega’s dit seizoen de beste prestatie geleverd.
De technisch directeur van Feyenoord en CBV-voorzitter dankt de prijs aan zijn indrukwekkende carrière en de bijdrage die hij leverde aan de uitstraling van het Nederlands voetbal. Die eer viel eerder Kees Rijvers, Piet de Visser, Wiel Coerver en Foppe de Haan te beurt. Beenhakker kreeg de prijs uit handen van Guus Hiddink.
Beenhakker werd twee keer met Ajax en een keer met Feyenoord landskampioen en was bondscoach van Nederland, Saoedi-Arabië, Trinidad en Tobago en Polen. Het meest succesvol was hij tussen 1987 en 1989 met Real Madrid, waarmee hij drie landstitels veroverde en de Spaanse beker en Supercup won.
Hij was tussen zijn debuut in 1965 als trainer bij SV Epe en zijn afscheid in 2007 als interim-trainer bij Feyenoord werkzaam voor zestien clubs in Nederland, Spanje, Zwitserland, Turkije en Mexico.