nieuws

Poppodium WORM in race voor prijs

Het Rotterdamse centrum WORM is genomineerd voor de titel Beste Poppodium van Nederland. Naast WORM dingen ook 013 in Tilburg, de Melkweg in Amsterdam en Tivoli in Utrecht mee.
De award wordt uitgereikt door de Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals. De winnaar krijgt de prijs op het festival Noorderslag in Groningen.
Naast het beste podium worden daar ook de beste directeur, het beste festival, de beste programmeur en de beste marketeer gekozen. In deze categorieën is niemand uit de regio Rijnmond genomineerd.
Bezoekers van WORM weten wel waarom de nominatie in Rotterdam is gevallen: "This place is great, I come here for the music, the parties, my friends, they deserve to win."
En ook: "Super terecht die nominatie, ze boeken hier bands ondanks dat er soms weinig mensen komen."
WORM programmeurs Lucas Simonis en Frederic van de Velde zijn verrast door de nominatie omdat WORM zoveel meer activiteiten bevat dan alleen een poppodium: "We zijn geen poppodium, wij doen er alles aan om geen poppodium te zijn en toch worden we genomineerd. We zijn wel blij dat we positief herkend worden en zijn blij met de eer."
Tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen op 20 januari worden de winnaars bekendgemaakt.