nieuws

Ook Dordts gezin omgekomen bij vliegtuigramp

vliegtuig.cropresize.tmp.jpg
vliegtuig.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Bij de vliegtuigramp in Tripoli zijn ook drie Dordtenaren omgekomen. Het gaat om een vader, een moeder en een volwassen zoon uit de wijk Sterrenburg. Burgemeester Brok heeft zijn medeleven betuigd aan de nabestaanden.
Het gezin was op de terugweg van een vakantie in Zuid-Afrika. De nabestaanden hebben uitdrukkelijk aangegeven anoniem te willen blijven, zodat ze hun verdriet in alle rust kunnen verwerken.

Condoleanceregister

Om wijkbewoners en andere betrokkenen toch de gelegenheid te geven hun medeleven te betuigen, ligt er vanaf zaterdag een condoleanceregister in Cultureel Centrum Sterrenburg aan het Dordtse Dalmeyerplein. Het centrum is geopend van tien uur ’s ochtends tot vier uur ’s middags en zondag van twee tot vier.

103 doden

Bij het ongeluk in Libië kwamen woensdag 103 mensen om het leven. Uit onze regio zijn zover bekend zeven mensen omgekomen. Behalve het Dordtse gezin gaat het om twee zussen uit Hendrik-Ido-Ambacht en een pas getrouwd stel uit Papendrecht. Daarnaast was een van de slachtoffers werkzaam als lerares op een basisschool in Zwijndrecht. Het is nog onduidelijk of zij ook in onze regio woont.

Twee zusjes

De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht maakte eerder op de dag al bekend dat er maandag een condoleanceregister wordt geopend voor de twee zusjes Joyce en Julia.