112

112-nieuws: Twee mannen gearresteerd na inval in Gorinchem | Rotterdammer (21) opgepakt voor datadiefstal, afpersing en witwassen

Een arrestatieteam van de politie viel een flat in Gorinchem in.
Een arrestatieteam van de politie viel een flat in Gorinchem in. © ZHZ Actueel
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws van donderdag 23 februari

21:00 uur - Twee mannen gearresteerd na inval in Gorinchem

Een arrestatieteam van de Dienst Speciale Interventies van de politie heeft donderdagavond twee mannen aangehouden bij een inval in een flat aan de Gerard van Lomstraat in Gorinchem. Zij zitten vast op het politiebureau. De politie heeft de flat doorzocht en spullen inbeslaggenomen. Een politiewoordvoerder zoekt uit waarom de mannen opgepakt zijn. Hij sluit niet uit dat de actie onderdeel is van een langer lopend onderzoek.

17:58 uur - Rotterdammer (21) opgepakt voor datadiefstal, afpersing en witwassen

De politie heeft eind januari een 21-jarige Rotterdammer opgepakt voor datadiefstal van bedrijven, afpersing en witwassen. Een 21-jarige man uit Zandvoort en een 18-jarige jongen zonder vaste woon- en verblijfsplaats werden ook aangehouden. De politie verdenkt het drietal van diefstal van tientallen miljoenen persoonsgegevens. De politie vermoedt dat er van iedere Nederlander wel iets bij zit. De data werden gestolen bij duizenden kleine en grote bedrijven, zowel in Nederland als het buitenland. De bedrijven werden afgeperst. De man uit Zandvoort is hoofdverdachte in het onderzoek. De politie vermoedt dat hij 2,5 miljoen euro heeft verdiend met zijn praktijken.
Een laptop met data
Een laptop met data © Pixabay

17:42 uur - Acht jaar en tbs voor dader seksueel misbruik vrouw (78) in Rotterdam-Delfshaven

Een 32-jarige man zonder vaste woon- en verblijfsplaats is dinsdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar en tbs voor het seksueel misbruik van een 78-jarige vrouw in Rotterdam-Delfshaven. Ook moet de man haar 70 duizend euro schadevergoeding betalen. De man drong in januari 2022 haar huis binnen nadat ze afval had weggebracht. Daar misbruikte hij haar seksueel. Ook mishandelde hij haar en roofde hij onder andere sieraden.

12:30 uur - Afgevallen matras leidt tot kettingbotsing op A16

Een tweepersoons matras dat niet goed bevestigd was door degene die het vervoerde, heeft woensdagavond een kettingbotsing veroorzaakt op de A16 richting Dordrecht. Het matras liet op de Van Brienenoordbrug los en kwam op de snelweg terecht.
Vijf personenauto's botsten op elkaar. Niemand raakte gewond, maar de schade aan een aantal auto's is aanzienlijk.
Het gewraakte matras dat losliet op de A16
Het gewraakte matras dat losliet op de A16 © Facebook Politie Basisteam IJsselland

3:30 uur - Elektrische kachel veroorzaakt brand in flatwoning Vlaardingen

In Vlaardingen heeft vannacht een korte, felle brand gewoed in een woning in een flatgebouw aan de Koninginnelaan. De woning waar het vuur rond 3:30 uur ontstond, is onbewoonbaar verklaard. De brand werd veroorzaakt door een elektrische kachel, zegt de brandweer. De bewoners van vijf omliggende woningen werden voor de zekerheid even uit hun huizen gehaald.
Meerdere woningen hebben rook- en waterschade opgelopen. Dat laatste kwam ook door de lekkage die de brand veroorzaakte in het leidingsysteem van de blokverwarming van het gebouw. Een deel van de flatwoningen kan daarom voorlopig niet verwarmd worden.
De uitgebrande flatwoning in Vlaardingen
De uitgebrande flatwoning in Vlaardingen © MediaTV

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl