nieuws

Raemon Sluiter stopt definitief met tennissen

raemonsluiter3.cropresize.1.jpg
raemonsluiter3.cropresize.1.jpg
ROTTERDAM - Raemon Sluiter stopt per direct met tennissen. De Rotterdammer, die ruim een jaar geleden zijn comeback maakte, heeft te veel last van blessures. Sluiter bereikte vier keer een finale van een ATP-toernooi. Zijn hoogste ranking was de 46ste positie in 2003.
In dat jaar stond hij in de finale van het ABN AMRO World Tennis Tournament en de eindstrijd van het graveltoernooi in Amersfoort. In Rotterdam verloor Sluiter van de Wit-Rus Max Mirnyi. In Amersfoort moest hij in de finale zijn meerdere erkennen in gravelspecialist Nicolas Massu. Naast deze toernooien stond Sluiter ook in Amsterdam (2000) en Rosmalen (2009) in de finale. Vooral de finaleplaats in Rosmalen was bijzonder, omdat hij de laagst geklasseerde speler ooit was die in een eindstrijd van een ATP-toernooi stond. Op dat moment bezette hij de 866ste positie.
Sluiter werd daarnaast vooral bekend door zijn optredens in de Davis Cup. Zo won hij in 2001 onder andere van de Spanjaard Juan Carlos Ferrero. In dat jaar bereikte Oranje de halve finale, waarin Frankrijk in Ahoy te sterk was.