nieuws

Hoogbejaarde vermiste kat na 1,5 jaar herenigd met baasje

Poes Simba
Poes Simba
Met een volledig vervilte vacht kwam poes Simba begin deze week binnen bij Dierenopvangcentrum Vlaardingen. Ze bleek al 1,5 jaar op straat te leven en liefst 24 jaar oud te zijn.
Haar baasjes stonden dan ook raar te kijken toen ze een oproep van het dierenasiel zagen. Simba was gevonden in Hoek van Holland en kon nauwelijks bewegen door de vele klitten.
"We zijn wel wat gewend, maar gisteren schrokken we enorm van de toestand waarin deze poes binnenkwam", schrijft de opvang op Facebook. Een kattentrimster ontdeed Simba in twee dagen van al haar haar.

Wonder

Het beestje bleek gechipt te zijn. Na een oproep op Facebook met de gegevens was de eigenaar snel gevonden.
"It's a miracle before Christmas", vertelt Sabine, de moeder van de baas van Simba. "Mijn kinderen zijn dierenfreaks en houden het wel in de gaten wat er zoal gebeurt. Op een gegeven moment appte mijn dochter een foto van de oproep en vroeg: is dit Simba?"
Tot grote vreugde van de familie bleek dat het geval te zijn. "Mijn zoon dacht bij dat appje eigenlijk dat mijn hoogzwangere dochter was bevallen en ze een foto van de baby stuurde. En toen was het Simba. We zijn nog steeds in ongeloof."

Viskraam

Volgens het asiel herkende de kat haar baasje meteen. Hij kwam bovendien met een opmerkelijke mededeling. Simba is volgens Sabine al 24 jaar, terwijl medewerkers van het asiel haar leeftijd schatten op 15. Gemiddeld worden katten 14 jaar oud.
Simba was sinds 8 augustus 2016 vermist nadat ze niet was thuisgekomen. "Wij dachten: die heeft een plekje gezocht. Ze is al zo oud", zegt Sabine. "Ze heeft waarschijnlijk uit vuilniszakken gegeten."
Volgens Sabine is Simba gevonden bij een viskraam in Hoek van Holland. "Helemaal niet ver van huis, maar ze kon zich goed verstoppen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl