nieuws

Barendrecht zaterdag tegen XerxesDZB

Rijnmondcupvoorsite.cropresize.1.JPG
Rijnmondcupvoorsite.cropresize.1.JPG
ROTTERDAM - Barendrecht is de eerste club die in actie komt in de achtste finales van de RTV Rijnmond Cup. De formatie van trainer Jack van den Berg speelt komende zaterdag al tegen de zaterdagtak van XerxesDZB. De overige zeven wedstrijden worden op dinsdag 18 mei afgewerkt.
De Barendrechters ontmoeten de Rotterdammers dit weekeinde, omdat de club nog volop in de strijd is om de algehele zaterdagtitel. De kampioen van de hoofdklasse A speelt zaterdag 22 mei de tweede wedstrijd tegen Excelsior ’31. Het eerste duel tegen IJsselmeervogels eindigde in 0-0.
Voor XerxesDZB, de tegenstander van Barendrecht in de RTV Rijnmond Cup, zit de competitie er wel op. De Rotterdamse club is gepromoveerd naar de hoofdklasse. In een beslissingswedstrijd op neutraal terrein tegen Spijkenisse (4-0) verzekerde de club zich van de vierde plaats in de zaterdag eerste klasse B. Door de versterkte promotieregeling in verband met de komst van de Topklasse, promoveren de eerste vier clubs naar wat komend seizoen het op één na hoogste amateurniveau is.