DE VERDIEPING

Luister terug: Willy selecteert liefdevolle 'geluksbrengers' voor verpleeghuizen

Willy Schuurman. | Foto:
Willy Schuurman.
De Dordtse Willy Schuurman kon niet langer aanzien dat bewoners van een verzorgingshuis steeds minder om handen hebben. Door de bezuinigingen in de zorg en het personeelstekort komt het verplegend personeel niet veel verder dan wassen en aankleden. Begrijpelijk, maar niet wenselijk. Daarom bedacht Willy een manier om het leven in een verzorgingshuis iets vrolijker te maken.
Willy Schuurman kreeg bij het Dordtse verzorgingshuis 'Parkhuis' te horen dat er budget beschikbaar was voor extra activiteitenbegeleiders. Klonk goed, maar wat als die binnen de kortste keren óók mensen moeten gaan wassen of koffie schenken? Ze bedacht de 'geluksbrengers'; mensen van buitenaf, die niet in beslag genomen kunnen worden door zorgtaken. Denk aan muzikanten, tekenaars, poppenspelers.
Al snel ontstond de stichting 'Maximaal Leven', die verzorgingshuizen helpt aan 'geluksbrengers'. Willy Schuurman praat een uur lang met Ruud de Boer over haar werk dat eigenlijk haar passie is, of andersom. En over haar zorgen die er nog steeds zijn om de verschraling in de zorg en de bezuinigingen.
Beluister hier het gesprek met Willy Schuurman
...Of luister het gesprek via de podcast: abonneer je op 'De Verdieping met Ruud de Boer' door op een van onderstaande platforms te klikken. Daar vind je overigens nog veel meer gesprekken met bijzondere regiogenoten.