FC RIJNMOND

Kramer in FC Rijnmond over kampioensrace: ‘Als Feyenoord in het ritme blijft zitten, dan verwacht ik geen gekkigheid’

FC Rijnmond met van links naar rechts: Bart Nolles, Michiel Kramer, Dennis van Eersel en Thomas Verhaar
FC Rijnmond met van links naar rechts: Bart Nolles, Michiel Kramer, Dennis van Eersel en Thomas Verhaar © Rijnmond
RKC Waalwijk-spits Michiel Kramer verwacht dat de strijd om het landskampioenschap tussen Feyenoord en Ajax zal gaan. Analyticus Thomas Verhaar denkt in FC Rijnmond dat er nog een derde concurrent is.
Kijk hieronder FC Rijnmond terug:
FC Rijnmond van 24 februari 2023
Verhaar is onder de indruk van AZ. “Dat is een goede ploeg. AZ heeft wat pech gehad, zo ook in De Kuip afgelopen zaterdag. In de eerste helft was AZ zeker niet minder dan Feyenoord, maar in de tweede helft was het verschil wat groter.”
Kramer maakt zich geen zorgen om Feyenoord. Hij stipt de goede vorm van de Rotterdammers aan, die nog maar één keer in de eredivisie verloren. “Als Feyenoord in het ritme blijft zitten, dan verwacht ik geen gekkigheid”, zegt de aanvaller.

‘Waarom ga je erheen?’

Niet alleen Kramer en Verhaar schoven in FC Rijnmond aan. Ook Feyenoord-watcher Dennis van Eersel liet zijn licht schijnen op de loting in de Europa League. Het ging voornamelijk over het eerste duel met Shakhtar Donetsk. Feyenoord mag namelijk geen uitsupporters meenemen naar Warschau. Daar speelt de ploeg uit Oekraïne in Europa de ‘thuiswedstrijden’. “Op social media zie je dat Feyenoorders toch reizen naar Warschau boeken”, merkt Van Eersel.
Shakhtar Donetsk was afgelopen zomer op trainingskamp in Nederland en speelde de ploeg onder andere tegen Ajax
Shakhtar Donetsk was afgelopen zomer op trainingskamp in Nederland en speelde de ploeg onder andere tegen Ajax © Orange Pictures - Patrick Goosen
Vanwege een straf van de UEFA is Het Legioen niet welkom bij het uitduel met Shakhtar Donetsk. “Als je er niet heen kunt, waarom ga je erheen?”, vraagt Kramer zich af. Volgens Verhaar is het een dunne lijn tussen wat Feyenoord zo mooi maakt en wat het de club kost. “Het is lastig om mensen te weerhouden die op eigen titel naar die wedstrijd gaan”, zegt de analyticus van Rijnmond.

Uitglijder bij Fortuna?

Komend weekend hervat Feyenoord de strijd om het kampioenschap met een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. “Die ploeg is heel onberekenbaar’, vindt Kramer, die vorige week nog met zijn ploeg RKC Waalwijk de Limburgers met 3-1 versloeg. “Op het ene moment denk je dat je veel beter bent, maar dan maakt Fortuna opeens een goal.”
Burak Yilmaz is een potentieel gevaar bij Fortuna Sittard voor het duel met Feyenoord
Burak Yilmaz is een potentieel gevaar bij Fortuna Sittard voor het duel met Feyenoord © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Verhaar denkt dat Fortuna Sittard een potentiële bananenschil kan zijn voor Feyenoord. “Voorin heeft die ploeg genoeg kwaliteit. Het wordt gewoon lastig”, zegt de analyticus, die het gevaar van de Turkse vedette Burak Yilmaz aanstipt.

Kelderkraker

Maar dé wedstrijd van het weekend wordt zaterdag in de Euroborg gespeeld. In een kelderkraker nemen FC Groningen en Excelsior het tegen elkaar op. De thuisploeg staat op een degradatieplaats en móét winnen van de Kralingers om uitzicht te houden op handhaving. Excelsior zit in een mindere fase, maar is vooralsnog terug te vinden op de veilige vijftiende plek.
In aanloop naar de belangrijke uitwedstrijd tegen FC Groningen is Excelsior uitgeweken naar het amateurcomplex van VV Smitshoek
In aanloop naar de belangrijke uitwedstrijd tegen FC Groningen is Excelsior uitgeweken naar het amateurcomplex van VV Smitshoek © Rijnmond
“Over het algemeen hebben we in de laatste wedstrijden te weinig gescoord”, erkent Verhaar, die bij de Kralingers de assistent-trainer is. Excelsior maakte namelijk in vijf duels slechts één goal. “Van tevoren wisten we dat het tot het einde een spannend seizoen zal zijn. Dat is nu niet anders.”
Kramer vindt Excelsior beter dan de ploegen die momenteel onder de Rotterdammers staan. “Het veldspel moet wel wat beter zijn. Dat is de grootste zorg, maar ik verwacht en hoop dat Excelsior erin blijft. Drie clubs uit Rotterdam in de eredivisie. Dat is toch hartstikke mooi?”