112

Groep vuilopruimers valt in het water als trekvlot omslaat in natuurgebied, vier mensen naar het ziekenhuis

Reddingsactie nadat trekpontje omslaat in natuurgebied Beningerslikken
Reddingsactie nadat trekpontje omslaat in natuurgebied Beningerslikken © MediaTV
In natuurgebied Beningerslikken in de buurt van Hellevoetsluis is een zelfbedieningspontje voor wandelaars omgeslagen. Hulpdiensten kwamen massaal die kant op gesneld voor een grote reddingsactie, omdat er mensen in het water lagen. Op de pont zouden meer dan 20 mensen hebben gestaan, zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio, maar het precieze aantal blijft nog onduidelijk. Eén van hen moest worden gereanimeerd nadat ze onder het pontje terecht kwam, twee raakten onderkoeld. In totaal zijn vier slachtoffers naar het ziekenhuis gebracht.
Het pontje voor wandelaars is eigenlijk een plat trekvlot van een paar vierkante meter aan kettingen, die je vanaf de kant kunt bedienen door ergens aan te draaien of trekken. Zaterdagochtend rond 09:30 uur ging het daar om nog onduidelijke redenen mis. Er kwamen meerdere mensen in het water terecht toen het pontje omsloeg met meer dan twintig vrijwilligers erop. Die waren bezig met een jaarlijkse vuilruimactie in het natuurgebied.
Trekpontje slaat om in natuurgebied Beningerslikken; grote reddingsactie gaande
Ambulancepersoneel kon er zelf niet komen en is met terreinwagens van de politie naar de plaats des onheils gebracht. Een traumahelikopter landde om snel hulp te verlenen, helikopters van de politie en de SAR hingen boven het gebied om een goed beeld van de situatie te krijgen. Handenvol ambulances, brandweerwagens en politieauto's stonden bij de ingang van het wandelgebied.
Het trekpontje ligt ondersteboven in het water
Het trekpontje ligt ondersteboven in het water © MediaTV
Duikers van de brandweer hebben een persoon moeten redden, de rest kon zelfstandig of met elkaars hulp naar de kant komen. Twee duikteams hebben nog een tijd gezocht naar mensen in het water, totdat duidelijk werd dat iedereen aan wal was. De mensen die niet naar het ziekenhuis hoefden, werden opgevangen bij een sportvereniging in de buurt. Bij de opvanglocatie is ook de locoburgemeester van de gemeente Nissewaard aanwezig.
Het was voor de hulpdiensten lastig om bij het trekvlot te komen, de grote wagens van de brandweer en ambulance konden niet over de smalle paadjes rijden. Aangekomen troffen hulpverleners een grote groep mensen aan die nat en in de wind in paniek waren en onderkoeld dreigden te raken.
Er was op dat moment nog altijd iemand vermist, die bleek onder het trekvlot te liggen. De vrouw werd meteen naar de kant gebracht en moest daar worden gereanimeerd.
Traumahelikopter landt bij reddingsactie natuurgebied Beningerslikken
Traumahelikopter landt bij reddingsactie natuurgebied Beningerslikken © MediaTV

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl