MOORD

Omwonenden Schiedams bruggetje geschokt na plotselinge aanhouding voortvluchtige moordverdachte

Lucky werd aangehouden op de Kethelbrug in Schiedam
Lucky werd aangehouden op de Kethelbrug in Schiedam © MediaTV
Omwonenden van de Kethelbrug in Schiedam zijn flink geschrokken van de aanhouding van een voortvluchtige moordverdachte daar op zaterdagmiddag. "Het is wel schrikken als blijkt dat hij hier heel de tijd in Schiedam heeft gezeten. Dat geeft geen prettig gevoel", zegt een buurtbewoner.
Rond het middaguur werd de al vijf weken voortvluchtige Minh Nghia V. aangehouden door de Dienst Speciale Interventies (DSI) in Schiedam. V. wordt verdacht van moord en poging tot moord op twee vrouwen in Zwijndrecht vorige maand.
De afgelopen weken organiseerde de politie een intensieve klopjacht op V., in het criminele circuit ook wel bekend als 'Lucky'. Er werd zelfs 30.000 euro tipgeld aangeboden. De politie kwam hem uiteindelijk op het spoor door een combinatie van recherchewerk en een tip van 'een oplettende burger.' Zo kon V. zaterdagmiddag op de Kethelbrug worden ingesloten en aangehouden.
"Bizar hè?! Ik zag het arrestatieteam en dat ze die man hadden klemgereden. Ze waren echt met veel", reageert een man die toevallig in de buurt loopt. "Ik vind het knap dat iemand dat gezicht nog herkent. Ik zou het al zijn vergeten." Een andere buurtbewoner lijkt dat met hem eens te zijn. "Ik dacht dat hij allang in het buitenland zou zitten. Die tipgever heeft wel een bloemetje verdiend!"
"Ik was zelf in Rotterdam, maar zag de politiehelikopter al vliegen", vertelt een vrouw die de aanhouding zelf niet heeft gezien. "Ik had alleen geen idee dat het voor hier was. Het ging opeens rond in de buurtapp."
Dit artikel is een samenwerking tussen omroepen SCHIE en Rijnmond

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl