nieuws

Tijdlijn: zoeken naar de vermiste Abdullah

Het overhemd dat Abdullah op deze foto aanheeft, droeg hij ook op de dag dat hij wegliep
Het overhemd dat Abdullah op deze foto aanheeft, droeg hij ook op de dag dat hij wegliep
Sinds vrijdagavond is gezocht naar de 15-jarige Abdullah Mazmahor uit Schiedam. Abdullah is doof, autistisch, verstandelijk beperkt en gebruikt medicijnen voor zijn hartproblemen. Hieronder een tijdlijn van de gebeurtenissen.

Maandag 4 december


Familie en vrienden komen naar het politiebureau om medicijnen te brengen voor Abdullah.

Tegen half vijf 's middags komt het bericht dat Abdullah terecht is, waarschijnlijk in goede gezondheid. Hij zat in een tuinhuisje bij Vijfsluizen. Zijn vader is erbij als hij wordt gevonden.
Ook maandag wordt door politie en vrijwilligers opnieuw gezocht naar Abdullah. Het gebied rond de Krabbeplas wordt nogmaals uitgekamd.
In de nacht van zondag op maandag zocht de politie onder meer in Schiedam en in Zoetermeer, waar Abdullah op school zit. Daarbij worden ook warmtebeeldcamera’s gebruikt. Daarmee is het mogelijk om personen te zien die zich ergens verstopt hebben.
Maandagmiddag maakt de politie bekend het Amber Alert in te trekken, omdat het alert zijn doel had bereikt. De organisatie erachter denkt dat het bericht zeker 12 miljoen Nederlanders heeft bereikt.

Zondag 3 december


De politie stuurt via internet en sociale media een
uit. Dat is een landelijk waarschuwingsbericht dat wordt ingezet als wordt gevreesd voor het leven van een ontvoerd of vermist kind. Er zijn geen aanwijzingen voor een misdrijf, zegt de politie. Wel zijn de zorgen over Abdullah’s welzijn zeer groot.
Abdullah’s vader zegt dat de jongen niet eerder is weggelopen. Zijn begeleider roept mensen op te kijken in schuurtjes, kelderboxen, tuinhuisjes en caravans, want Abdullah heeft grote belangstelling voor oude, antieke en roestige voorwerpen die hij op zulke plekken zou kunnen vinden. Abdullah’s begeleider zegt dat Abdullah vermoedelijk geen deuren zal openbreken, maar wel naar binnen gaat waar dat kan.
Zeker dertig agenten, familieleden en mensen uit de buurt verzamelen zich in de Broekpolder om Abdullah te zoeken. Ze gaan ook naar de nabijgelegen kinderboerderij. Vermoed wordt dat de jongen een schuilplaats heeft gezocht.

Zaterdag 2 december


De politie twittert over de verdwijning van Abdullah en zoekt op verschillende plaatsen in de regio. Een voorbijganger denkt in het
iemand gezien te hebben die op de vermiste jongen lijkt. Agenten gaan daar zoeken, zonder resultaat.

Vrijdagavond 1 december


’s Avonds is Abdullah in de buurt van het Franciscus Vlietland Ziekenhuis, aan de overkant van de A20. Dat is
dat iemand hem ziet.
Abdullah is 15 jaar, doof, autistisch, en licht verstandelijk beperkt. Hij spreekt niet, communiceert alleen met gebaren. Hij is hartpatiënt en moet medicijnen slikken.
Abdullah Mazmahor verlaat het huis aan de Obrechtstraat in de Schiedamse wijk Groenoord. Hij heeft geen jas aan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl