FC RIJNMOND PODCAST

Podcast Feyenoord na zege bij Fortuna Sittard: 'De ontwikkeling van Mats Wieffer is stormachtig'

Podcast Feyenoord na zege bij Fortuna Sittard: 'De ontwikkeling van Mats Wieffer is stormachtig'
Podcast Feyenoord na zege bij Fortuna Sittard: 'De ontwikkeling van Mats Wieffer is stormachtig' © VKSportphoto/Yannick Verhoeven
Een enorme pegel produceerde Mats Wieffer in de uitwedstrijd bij Fortuna Sittard, door Feyenoord met 4-2 gewonnen. De middenvelder, die veel indruk maakt sinds hij basisspeler is, joeg de bal in de kruising en tekende daarmee voor de tweede Rotterdamse goal. "Zijn ontwikkeling is stormachtig", zegt Dennis van Eersel in Podcast Feyenoord.
"Hij begint zich steeds meer dominant te melden als spelverdeler op dat middenveld. Strooit zelf met passjes, met één-tweetjes, driehoekjes en dus met schieten van afstand", aldus Van Eersel.
In de eerste helft speelde Feyenoord overtuigend tegen Fortuna, met een 3-0 voorsprong bij rust als gevolg. In de tweede helft kreeg de thuisploeg na een snelle tegengoal weer even hoop. "Arne Slot was erg kritisch en geïrriteerd over hoe de tweede helft verliep", vertelt Van Eersel. "Dat Feyenoord in een fase toch nog in de problemen komt. Maar goed, dit werd op voorhand als lastige uitwedstrijd bestempeld. Ik vind dat Feyenoord het heel zakelijk, goed en professioneel heeft gedaan."

Ruime marge

Die mening deelt Dennis Kranenburg. "Feyenoord kwam in de eerste helft geen moment in de problemen. En eindelijk lukte het ook eens om een ruime marge op te bouwen. Het begin van de tweede helft was voor Fortuna, maar daarna trok Feyenoord de wedstrijd weer naar zich toe. Ze winnen betrekkelijk eenvoudig."
Igor Paixão (links) en Danilo zijn blij met de 1-4 van Feyenoord tegen Fortuna Sittard
Igor Paixão (links) en Danilo zijn blij met de 1-4 van Feyenoord tegen Fortuna Sittard © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Feyenoord had, op het doelpunt van Wieffer na, over geluk niet te klagen. De overige drie goals vielen niet zonder fortuin. "Ja, maar de meeste doelpunten hebben te maken met fouten. Ze worden ook afgedwongen, omdat Feyenoord druk zet op de tegenstander. Als die niet zo vielen, dan wel op een andere manier. Feyenoord was echt een maat te groot voor Fortuna."
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl.
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl