FC RIJNMOND

Cor Pot in FC Rijnmond: ‘Ik word misselijk van hoe Feyenoord wordt gepusht naar het kampioenschap’

Cor Pot te gast in FC Rijnmond
Cor Pot te gast in FC Rijnmond © Rijnmond
Feyenoord wint overtuigend van Fortuna Sittard en er is weer een horde genomen richting een eventueel kampioenschap. Al wil Cor Pot in de nieuwste FC Rijnmond daar nog niets van weten.
“Iedereen loopt Feyenoord maar te pushen naar het kampioenschap,” zegt de voormalig voetbaltrainer. “Ik word daar weleens misselijk van. Die druk wordt zo groot gemaakt. Maar zo ver zijn we nog lang niet, ik wil er helemaal nog niet over praten.”
Pot begrijpt ook wel dat Arne Slot voorafgaand aan het duel met Fortuna de boel op scherp zette en benadrukte dat het een lastige uitwedstrijd zou worden. “Ik begrijp het verhaal van Slot wel. Fortuna hebben ze thuis niet van gewonnen en het is een onberekenbare ploeg. Slot heeft de spelers goed op scherp gezet. Dat soort teksten komen echt wel aan, zeker in deze situatie.”
Uiteindelijk werd het niet lastig en pakte Feyenoord in de eerste helft al een ruime marge. Al kwamen de goals met wat fortuin tot stand, vonden sommige analytici. “Geluk? Daarmee doe je Feyenoord tekort. Dan begrijp je het niet. Feyenoord dwingt die fouten af met hun goede spel. Een tegenstander raakt dan in paniek en gaan fouten maken. Zeker als die tegenstander minder kwaliteit heeft, die krijgen het dan moeilijk.”
“Ik denk wel dat er wel wat concentratieproblemen waren in de tweede helft. De eerste helft was wel echt goed. Dat sluipt er dan weleens in.”

Wangedrag bij Sparta en toename stadionverboden

Het gaat ook over de wedstrijd tussen Sparta en FC Utrecht, een wedstrijd die vrijdag werd stilgelegd omdat er voorwerpen op het veld werden gegooid door Spartasupporters. Geert den Ouden is er boos over. “Als het nu ook al bij Sparta gaat gebeuren… Er moet hard opgetreden worden. Vak ontruimen en wegwezen. Als je niks doet, verandert er ook niets.”
Iedereen haast zich om te zeggen ‘dit hoort niet bij Sparta’, maar is dat wel waar? Het is namelijk zeker niet het eerste incident in dit seizoen en het aantal stadionverboden bij Sparta neemt in rap tempo toe. “Er wordt al heel lang geroepen om een meldplicht, het moet er van komen,” vindt Cor Pot. “Maar de politiek, die dit moet uitvoeren, doet het niet. Ik ben nu 46, ik denk niet dat ik het ooit ga meemaken,” eindigt Den Ouden.
De mannen praten ook over de degradatiezorgen bij Excelsior, dat in een cruciale wedstrijd tegen concurrent FC Groningen niet thuis gaf. Volgend weekend wacht de Rotterdamse derby tegen Sparta.