VERKEER

Wethouder: 'Situatie rond dichte Heinenoordtunnel is uit de hand gelopen'

Ook aan het begin van de middag was het nog druk op de N217
Ook aan het begin van de middag was het nog druk op de N217 © Pascalle van Werkhoven
De gemeente Hoeksche Waard wil dat Rijkswaterstaat meer doet om een verkeersinfarct zoals maandag te voorkomen. Wethouder Van Waveren wil overleg om 'een volgend verkeersdebacle' te voorkomen.
De Heinenoordtunnel in de A29 wordt regelmatig in een van beide richtingen afgesloten vanwege renovatiewerkzaamheden, maar meestal is dat van vrijdagavond tot maandagochtend vroeg. Nu is de tunnel maandag de hele dag dicht. Verkeer dat van het eiland naar Rotterdam wil, moet uitwijken naar de Kiltunnel tussen 's-Gravendeel en de A16 bij Dordrecht.
In de ochtendspits liep de vertraging voor het verkeer richting 's-Gravendeel op tot minstens anderhalf uur. Bij de drukke tolpoortjes van de Kiltunnel kwamen daar nog eens enkele tientallen minuten bij.
Harry van Waveren wijst erop dat er maandagochtend veel sluipverkeer was, waardoor er 'verkeer op plekken komt waar wij het niet willen hebben omdat onze wegen en dijken niet geschikt zijn voor zoveel extra verkeer'. De wethouder zegt keer op keer bij Rijkswaterstaat te hebben aangedrongen op maatregelen.

Vrachtwagens

Hij ergert zich ook aan het vele doorgaande (internationale) vrachtverkeer op de N217. Hij wil dat Rijkswaterstaat dit voortaan omleidt, zodat de vrachtwagens niet meer door de Hoeksche Ward hoeven te rijden.
In de komende maanden is de Heinenoordtunnel zo af en toe buiten het weekend afgesloten, maar de Hoeksche Waard kan de borst natmaken. Tussen 28 april en 8 mei is de tunnel in beide richtingen volledig dicht.