BRAND

Na grote brand en overlijden kantinemeester rolt de bal weer bij voetbalclub in Bergschenhoek: 'Dit heeft enorme impact'

Van de kantine is vrijwel niets over
Van de kantine is vrijwel niets over © RTV Lansingerland
De laatste weken waren heftig voor voetbalvereniging BVCB uit Bergschenhoek. De pas gerenoveerde kantine van de club ging begin februari in vlammen op. Ook overleed onlangs het gezicht van de kantine: Harry Kestens. Afgelopen weekend speelde het eerste elftal voor het eerst een thuiswedstrijd sinds deze gebeurtenissen. "Het stukje lekker naar de voetbal gaan is verdwenen", zegt een van de voetballers tegen RTV Lansingerland.
BVCB 1 nam het zaterdag op tegen het eerste elftal van Nieuw-Lekkerland. Met applaus werd stilgestaan bij het overlijden van de kantinemeester en clubicoon Harry. De gebeurtenissen hebben er bij betrokkenen van de club flink ingehakt.
“Je merkt het aan iedereen”, vertelt voetballer Nick Walbeek voor aanvang van de wedstijd aan RTV Lansingerland. “Het stukje lekker naar de voetbal gaan is verdwenen. De kantine speelde daar zo’n belangrijke rol in. Net als het gezicht van diezelfde kantine, Harry. Hij was een icoon voor deze voetbalvereniging. Onze voorzitter heeft mensen aan de telefoon die in tranen zijn. Dat is treurig”.

Toekomst

Aan de buitenkant van de kantine is niet helemaal af te zien wat zich bijna een maand geleden binnen heeft afgespeeld. "Alles is verwoest", zei voorzitter Ronald Helder eerder al daarover. "De kantine is een plek waar je elkaar ontmoet, waar foto’s uit het verleden bewaard worden en waar je samenkomt. Dat die plek, met zoveel emotionele waarde, er nu niet meer is, doet heel veel pijn."
Maar nu de bal weer rolt, is het volgens Helder tijd om vooruit te kijken. De wedstrijden en trainingen gaan door en buiten is een (deels overdekte) ruimte met tafels en stoelen.
“We kunnen gelukkig weer gebruik maken van stroom, water, gas en wifi. Ook voor de catering is gezorgd. Voor het clubgebouw staan twee containers, één voor eten en één voor drinken. De komende tijd gaat een projectteam zich buigen over een noodgebouw. Dat is nu de eerste vereiste. Daarna gaan een paar slimme mensen nadenken over een nieuwe kantine.”
Dit is een verhaal van onze mediapartner RTV Lansingerland.