NIEUWS

112-nieuws: N57 tussen Stellendam en Hellevoetsluis komende nacht dicht | Onderzoek na ongeval met trekvlot Hellevoetsluis

De schade van de vrachtwagen
De schade van de vrachtwagen © MediaTV
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws van dinsdag 28 februari.

14:45 - N57 tussen Stellendam en Hellevoetsluis komende nacht afgesloten

Rijkwaterstaat voert de komende nacht een reeks testen uit aan de basculebrug in de N57 ter hoogte van de Goereesesluis in Stellendam,. De brug is daardoor niet te gebruiken tussen middernacht en 05:00 uur, en daarmee de N57 ook niet tussen Stellendam en Hellevoetsluis. De tests stonden eerder gepland, maar werden uitgesteld vanwege de aanvaring in de Goereesesluis vorige week.
Verkeer vanuit Rotterdam naar Zeeland wordt omgeleid via de A15, A29, N59 en N215. Verkeer vanuit Zeeland naar Rotterdam volgt deze wegen in omgekeerde volgorde. Rijkwaterstaat schat de extra reistijd op ongeveer drie kwartier. De omleidingsroute is aangegeven via tekstkarren.

10:35 - Onderzoek na ongeval met trekvlot Hellevoetsluis

De Zeehavenpolitie doet vandaag onderzoek naar het ongeluk met een pontje bij Hellevoetsluis. Bij dat ongeluk, dat zaterdag gebeurde, kwamen tientallen mensen in het water terecht. Vier slachtoffers moesten naar het ziekenhuis. Een van hen heeft zelfs 20 minuten onder water gelegen. Zij ligt nog op de intensive care.
Het pontje moet zelf bediend worden. Het is de verbinding naar het recreatiegebied De Beningerslikken. Volgens mensen ter plaatse stonden er rond de 20 mensen op het pontje. De politie gaat nu uitzoeken wat er mis is gegaan en of er iemand iets te verwijten valt.

10:04 - Vrachtwagenchauffeur bekneld na botsing bij Waalhaven

Aan de Bunschotenweg bij Waalhaven zijn vanmorgen rond 09:00 uur twee vrachtwagens tegen elkaar gebotst. De ene vrachtwagen is tegen de zijkant van de andere wagen geknald. Een van de twee bestuurders kwam hierbij bekneld te zitten. Hij is door de brandweer bevrijd en aanspreekbaar.
Door het ongeval is de weg Heijplaat grotendeels geblokkeerd. Twee takels zullen de vrachtwagens weghalen. Hoe lang dat gaat duren is niet bekend.

09:52 - Bijna 700 kilo cocaïne onderschept in container met batterijen

De douane heeft maandag een partij cocaïne onderschept in een container waar een lading batterijen in lag. De container kwam uit Curaçao en was bestemd voor een bedrijf in Kampen. Het ging om 23 sporttassen vol cocaïne. De tassen zaten achter de containerdeuren.
Uit de 23 tassen kwamen 697 pakketten tevoorschijn. Volgens het Openbaar Ministerie lijkt de ontvanger in Kampen niets met de smokkel te maken te hebben. De drugs zijn inmiddels vernietigd.
De 23 sporttassen met drugs
De 23 sporttassen met drugs © Openbaar Ministerie

07:20 - Zes uithalers betrapt bij terminal op Maasvlakte

De politie heeft maandag zes uithalers aangehouden op de terminal op de Maasvlakte. Het gaat om twee mannen van 24 jaar, drie van 26 jaar en een van 37 jaar. De verdachten komen uit Rotterdam en Vlaardingen. Drie van hen waren al eerder betrapt.
De douane heeft het zestal overgedragen aan de politie. De recherche doet onderzoek naar de zaak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl