nieuws

Rotterdam: in 2019 gewoon surfen in de Steigersgracht

Artist impression RiF010
Artist impression RiF010
Rotterdam verwacht dat het surfparadijs RiF010 gewoon volgens de laatste planning in 2019 open kan. In oktober haalde de Raad van State nog een streep door de vergunning voor het project. Maar de gemeente heeft de tekst ervan aangepast.
Omwonenden hadden bezwaar gemaakt tegen het project in de Steigersgracht, dat in 2014 nog het laatste Stadsinitiatief won, Ze zijn bang voor geluidsoverlast.
De rechter vernietigde de vergunning, waarop de gemeente de plannen aanpaste. In hoger beroep keurde de Raad van State de vergunning opnieuw af. De gemeente moest beter uitleggen waarom de voorgestelde aanpassingen zouden helpen om de herrie te verminderen.

Motivatie


Rotterdam heeft nu een motivatie toegevoegd. De gemeente kiest voor een overkapping boven het buitenterras van RiF010 omdat dit het geluid voor een veel groter gebied tegenhoudt. Er kunnen ook huizen worden geïsoleerd, maar die maatregel hebben alleen effect in de huizen en niet daarbuiten.
Omwonenden kunnen tegen de nieuwe vergunning opnieuw in beroep gaan bij de Raad van State. Ze hebben daar zes weken de tijd voor. Als niemand bezwaar maakt, wordt de vergunning onherroepelijk en kan komende zomer worden begonnen met de aanleg van RiF010.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl