nieuws

Veel vragen bewoners na brand Wijnhaven

De bewoners van het complex aan de Wijnhaven in Rotterdam zitten nog vol vragen na de brand dinsdagavond. Zo'n 120 mensen vuurden de ene vraag na de andere af op de hulpdiensten tijdens een informatieavond in drijvend hotel H2otel in de Wijnhaven.
Bewoners van de woontoren willen van de politie, brandweer en gemeente weten waarom er geen brandalarm afging op de bovenste verdiepingen van het complex. Ook willen ze weten wanneer ze weer bij hun auto kunnen. En er waren veel vragen over verzekerigswerk.
De brandweer antwoordde dat mensen die in hoger gelegen appartementen wonen geen gevaar liepen en daarom niet hoefden te worden gealarmeerd. De Vereniging Van Eigenaren denkt dat iedereen binnen een week weer bij zijn auto kan. "We werken eraan om dat binnen een week te regelen", zegt Jaap de Jong van de VVE.

Shishalounge


In de meterkast van een shishalounge brak brand uit als gevolg van een technisch mankement. Het vuur greep snel om zich heen en beschadigde de voorgevel van het pand.
De shishalounge is uitgebrand. Twee huizen erboven zijn onbewoonbaar. Ook hadden de vlammen een bovengelegen parkeergarage bereikt. Tien auto's liepen zware schade op.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl