Rechter wil nieuw gesprek over toekomst Wielewaal

De bewoners van de wijk Wielewaal in Rotterdam, de gemeente en woningcorporatie Woonstad moeten met elkaar om de tafel om een oplossing te vinden voor hun conflict. Dat heeft de rechter woensdag besloten.

Woonstad wil de wijk laten slopen en er aanzienlijk minder huizen laten terugbouwen. Volgens de bewoners is dat in strijd met de woningwet

De Wielewaalers hebben een eigen plan ontwikkeld voor de wijk. In dat voorstel zouden alle bewoners kunnen terugkeren tegen betaalbare huurprijzen. 

Spannend


De rechter vindt dat alle partijen met elkaar in gesprek moeten gaan zonder vooraf voorwaarden te stellen. Dat wordt nog best spannend, zegt advocaat Willem van der Werf van de bewoners.

"Zowel de bewoners, de gemeente als de woningcorporatie hebben eigen ideeën over hoe het verder moet met de wijk. Maar daar mogen ze in het gesprek niet aan vasthouden."

De eerste ontmoeting staat gepland op 19 december. Afgesproken is dat eerst de advocaten van de verschillende partijen bekijken wat de mogelijkheden zijn om nader tot elkaar te komen.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Wielewaal Rotterdam Rotterdam-Charlois
Deel dit artikel: