Gevelrammer moet naar psychiatrisch ziekenhuis

De man, die eind vorig jaar na een dollemansrit in Dordrecht een restaurant op het Damplein binnen reed, moet worden opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Dat heeft de rechtbank bepaald.

De uitspraak is conform de eis van de officier van justitie, twee weken geleden. De rechtbank deelt de mening van deskundigen en het Openbaar Ministerie, dat de man volledig ontoerekeningsvatbaar is.

Met gierende motor en piepende banden slalomde de man eind december 2016 over de Gravensingel en de Elzenlaan. Hij reed daarbij ook af op twee voetgangers.

Wereldvrede


Tijdens de rechtszaak verklaarde de man een "opdracht van hogerhand" te hebben uitgevoerd. Ook zei hij belangrijk werk te doen voor geheime diensten, om de wereldvrede te bewaren.

Zijn rit eindigde in de gevel van Laura's Keuken op het Damplein. Na de botsing stapte hij uit en maakte ruzie in een naastgelegen snackbar. De schade die hij daar aanrichtte, voor 186 euro, moet hij nu betalen.

Gebiedsverbod


Restaurant Laura's Keuken had veel meer schade, maar die is door de verzekering gedekt. Een vraag om betaling van smartengeld werd door de rechtbank niet ontvankelijk verklaard.

Een andere wens van de eigenaresse, ook als eis door de officier van justitie meegenomen, werd wèl door de rechter overgenomen. De man mag twee jaar lang niet op het Damplein komen en geen contact opnemen met de mensen van het restaurant.
 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Dordrecht Gevelrammer
Deel dit artikel: