FEYENOORD

Stroef Feyenoord bekert verder na late goal tegen Heerenveen

Santiago Gimenez en Danilo bidden tot God na de 0-1 bij sc Heerenveen-Feyenoord
Santiago Gimenez en Danilo bidden tot God na de 0-1 bij sc Heerenveen-Feyenoord © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Goed was het allesbehalve, maar Feyenoord staat desondanks in de halve finale van het bekertoernooi. Een laat doelpunt van Santiago Gimenez was genoeg om sc Heerenveen aan de kant te zetten in het Abe Lenstra Stadion (0-1).
Drie belangrijke momenten in sc Heerenveen-Feyenoord
Drie belangrijke momenten in sc Heerenveen-Feyenoord © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Na een grote vuurwerk- en lichtshow konden sc Heerenveen en Feyenoord beginnen aan de kwartfinale. Het eerste wapenfeit kwam op naam van Sydney van Hooijdonk. De spits controleerde de bal aan de rand van het zestienmetergebied, maar zijn schot was een prooi voor Timon Wellenreuther. De Friezen startten een stuk feller aan het affiche dan de bezoekers uit Rotterdam.
Heerenveen bleef aandringen. Een gevaarlijke voorzet van Mats Köhlert viel voor de voeten van Rami Al Hajj, die over schoot. Feyenoord liet ook van zich horen na een kwartier spelen. Dávid Hancko dook bij een corner op bij de eerste paal en kopte rakelings over het doel van Xavier Mous. Een periode van kleine mogelijkheden brak aan, totdat Heerenveen net voor het halfuur een reuzekans kreeg. Orkun Kokcü gleed uit en Al Hajj pikte de bal op. De middenvelder hield het overzicht en bracht Van Hooijdonk in stelling, maar hij schoof de bal van dichtbij naast.
Feyenoord mocht dan ondermaats spelen, kansen kregen de Rotterdammers wel. Javairô Dilrosun draaide snel weg bij zijn tegenstander en vuurde op goal. Zijn inzet ging net langs. Dichterbij een doelpunt kwamen geen van beide ploegen meer in het eerste bedrijf.

Feyenoord blijft slordig

De bezoekers begonnen iets scherper aan de tweede helft. Oussama Idrissi zette de bal voor naar Santiago Gimenez. De Mexicaanse spits kon zijn kopbal net niet genoeg richting meegeven en dus ging zijn poging over. Feyenoord nam wat meer de controle van de wedstrijd, maar dat uitte zich niet in mogelijkheden. Aan de andere kant van het veld werden twee schoten van Al Hajj geblokt.
Feyenoord-spits Santiago Gimenez kopt de bal op sc Heerenveen-doelman Xavier Mous
Feyenoord-spits Santiago Gimenez kopt de bal op sc Heerenveen-doelman Xavier Mous © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Feyenoord bleef de bal weggeven aan de thuisploeg. Bijvoorbeeld bij een hoekschop voor de thuisploeg, waarna Ché Nunnely op goal volleerde. Wellenreuther had de bal in twee instanties klem. Toen was het weer de beurt aan de Rotterdammers. Een voorzet kwam bij de tweede paal op het hoofd van Quilindschy Hartman terecht. Hij kopte echter recht in de handen van doelman Mous.

Verlossende treffer

Het Abe Lenstra Stadion schreeuwde niet veel later om een strafschop nadat Neraysho Kasanwirjo Osame Sahraoui naar de grond had getrokken, maar arbiter Pol van Boekel wilde van niets weten. Feyenoord kwam niet verder dan schotjes van Alireza Jahanbakhsh en invaller Danilo. Feyenoord drong aan in het laatste kwartier van de wedstrijd. Zo moest Mous bij een schot van Hartman redding brengen.
Zo klonk de 0-1 van Santiago Gimenez bij sc Heerenveen-Feyenoord op Radio Rijnmond
De verlossende treffer kwam in de tachtigste minuut. Danilo zette Gimenez alleen voor Mous en de Mexicaanse spits schoof de bal koeltjes het doel in (0-1). Heerenveen kon, afgezien van een kopballetje van Pawel Bochniewicz, geen vuist meer maken. Zo verzekerde Feyenoord zichzelf van een plekje in de volgende ronde van het bekertoernooi. Zaterdagavond weten de Rotterdammers wie de tegenstander wordt in de halve finale.

sc Heerenveen - Feyenoord 0-1 (0-0)

80' 0-1 Santiago Gimenez
Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Pedersen (67' Kasanwirjo), Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Dilrosun (67' Danilo), Kökçü; Jahanbakhsh, Gimenez (89' Trauner), Idrissi

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl