Raadsleden PvdD, Leefbaar en PvdA dingen mee naar titel Politicus van het Jaar

Jeroen van der Lee (Partij voor de Dieren), Leo Bruijn (PvdA) en Tanya Hoogwerf (Leefbaar Rotterdam) zijn genomineerd voor de titel Rotterdamse Politicus van het Jaar.

De winnaar wordt vrijdagavond bekendgemaakt tijdens de Rotterdamse Debatnacht in Arminius. In de jury zitten vertegenwoordigers van de Rotterdamse politieke pers.

Van der Lee

Van der Lee maakt kans, omdat hij volgens de jury als eenmansfractie geluid maakt voor tien. Ook weet de PvdD-politicus het debat altijd zo te draaien dat de punten die hij wil inbrengen altijd aan bod komen. "Hij heeft de afgelopen tijd ongelofelijk hard gewerkt in zijn eentje", aldus de jury.

Bruijn

PvdA'er Bruijn gaat de strijd aan met Van der Lee. De jury noemt hem de solide kracht in de fractie. "Hij kan snel analyses maken tijdens het debat en feilloos de zwakke punten van anderen eruit pikken. Hij is de koning van de tweede termijn."

Hoogwerf

De jury roemt Hoogwerf om haar vasthoudendheid en consistentie. "Niet alleen op de Coolsingel laat ze van zich horen, ook ver daarbuiten. De hele land heeft haar wel eens gehoord." Bovendien is het Leefbaar-raadslid volgens de jury niet bang voor controverse en gaat ze het publieke debat niet uit de weg.

Vorig jaar waren CDA'er Sven de Langen, CU/SGP-raadslid Setkin Sies en SP'er Quérien Velter genomineerd. De Langen ging er toen met de titel vandoor. Het jaar daarvoor was het NIDA-voorman Nourdin el Ouali.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: