9 december in Chris Natuurlijk: Zintuigenwandeling Trompenburg

Zintuigenwandeling, 25 jaar Volksbos Vlaardingen en de Groene Conferentie in Chris Natuurlijk van 9 december.

Zien, horen, voelen, proeven en ruiken in Trompenburg


In Trompenburg Tuinen & Arboretum krijgt Chris Natuurlijk een voorproefje van de winterse Zintuigenwandeling op 10 december in de tuin in Rotterdam-Kralingen.

Volksbos in Museum Vlaardingen


In Museum Vlaardingen gaat Chris Natuurlijk terug in de tijd met SP-coryfee Remi Poppe en oud-huisarts Harry de Vries, twee van de initiatiefnemers van het Volksbos bij Vlaardingen. Dinsdag 12 december is het 25 jaar geleden dat inwoners van Vlaardingen zestienduizend bomen hebben geplant op de plek waar eigenlijk een vuilstort had moeten komen. In het museum zijn foto’s, affiches, kindertekeningen en krantenberichten te zien van de actie van de inwoners van Vlaardingen tegen de komst van de vuilstortplaats. 

Oudste protestbos van Nederland


De zestienduizend bomen van het Volksbos in de Lickebaert tussen Vlaardingen en Maassluis, zijn inmiddels volwassen. De plek is uitgegroeid tot een ruig natuurgebied. Het bos geldt als het oudste protestbos van Nederland. Chris Natuurlijk wandelt samen met Remi Poppe en Harry de Vries door het bos, dat zij 25 jaar geleden samen met achtduizend inwoners van Vlaardingen hebben geplant uit protest tegen de komst van een vuilstort. 

Sta(n)d van het klimaat


De jaarlijkse Groene Conferentie van het Rotterdams Milieu Centrum (RMC) staat in het teken van het klimaat. Directeur Emile van Rinsum vertelt over de conferentie. Twee deelnemers aan de Groenpitch-wedstrijd vertellen over hun inzending voor het beste duurzame idee voor de stad.


Over Chris Natuurlijk


Waar hoor je over mooie parken, goede boeken of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk! Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00 op 93.4 Radio Rijnmond.
 

Meer over dit onderwerp:
chrisnatuurlijk
Deel dit artikel: