Dennis van H. zei vlak voor moord: "Ik ga je missen"

Veel emoties donderdag tijdens de rechtszaak tegen de moordenaar van de 27-jarige Jessica, een begeleidster van zorginstelling Pameijer in Hellevoetsluis. Een bewoner van een beschermd wonenproject, Dennis van H., lokte haar begin april naar een afgelegen weg en stak op haar in met een mes. ''Ik ga je missen", zou hij hebben gezegd.

De 29-jarige Van H. stond donderdag terecht voor de rechtbank van Dordrecht. Meerdere nabestaanden van Jessica kwamen het het woord:

"Ze was altijd voor hem op pad. Waarom juist zij? Ze zette zich voor 100 procent voor hem in", aldus de moeder van Jessica. "Dit was zo onverwacht. Het beste van het leven is weg. Dat krijgen we nooit meer terug. Ik hoop dat je nooit meer vrijkomt."

Jessica’s vader riep "klootzak!" van de publieke tribune.

AIVD


Van H. had waanbeelden over de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst(AIVD). Hij dacht dat Pameijer een onderdeel van de dienst was en hem moest volgen. Op 9 april zou hij een arrestatie hebben gevreesd.

Justitie: "De verdachte heeft verklaard dat in zijn ogen Jessica het meest bij dat complot betrokken was. Dat zij het meest op zijn gevoelens inspeelde."

De moeder van Van H. zou meermalen aan de bel hebben getrokken. "Ik heb Pameijer vaak genoeg gewaarschuwd. Deze moord had voorkomen kunnen worden", zei moeder Anneke eerder. Pameijer ontkent dat de moeder dergelijke signalen heeft afgegeven.

Escalatie


Dennis van H. kent een lange geschiedenis van verslaving. Ten tijde van de moord werd hij niet meer behandeld en stond hij op het punt zelfstandig te gaan wonen. Medewerkers van Pameijer waren bang dat de situatie rond Van H. zou escaleren.

Wat rest zijn twee verscheurde families. Die van het slachtoffer en de dader. Deskundigen achten Van H. volledig ontoerekeningsvatbaar. Justitie eiste daarom donderdag TBS en geen celstraf. De rechter doet over twee weken uitspraak.

Verslaggever Paul Verspeek maakte een liveblog tijdens de rechtszaak.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: