BUREAU RIJNMOND

Overvaller met vuurwapen rent Karwei uit zonder buit

Overvaller met vuurwapen rent Karwei uit zonder buit
Overvaller met vuurwapen rent Karwei uit zonder buit © Bureau Rijnmond
Personeel van het Karwei-filiaal aan de Hoofdweg in Capelle aan den IJssel zullen de vroege woensdagmorgen van 25 januari niet snel vergeten. De winkel wordt die ochtend door een gewapende man overvallen. En ook al gaat hij er zonder buit vandoor, de impact op de medewerkers is groot.
De verdachte is al gefilmd voordat de zaak is geopend. Hij loopt via de Hoofdweg naar Karwei en verschuilt zich achter een tegeldisplay. Daar wacht hij op het moment dat personeelsleden via de zijdeur het pand binnengaan. Als dat rond 8.00 uur gebeurt glipt hij achter het laatste personeelslid naar binnen.
De overvaller heeft een vuurwapen in zijn hand. Hij pakt aanvankelijk een medewerkster vast, begint luid te schreeuwen en bedreigt het personeel. Plotseling laat hij de medewerkster los en rent hij verder de winkel in. Het personeel vlucht alle kanten op. De overvaller verlaat dan het pand via een nooduitgang.
Hij vlucht over de Hoofdweg richting Nieuwerkerk aan den IJssel. Het is een man met een donkere huidskleur. Hij draagt die ochtend een zwarte jas met capuchon en hij heeft een petje met rode accenten op. Zijn gezicht heeft hij gedeeltelijk bedekt met een mondmasker. Als u hem herkent, nieuwe informatie hebt of camerabeelden? Laat het weten!
Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000