BUREAU RIJNMOND

Komen verdachten aanslagen Den Bosch uit onze regio?

Komen verdachten aanslagen Den Bosch uit onze regio?
Komen verdachten aanslagen Den Bosch uit onze regio? © Bureau Rijnmond
Aanslagen in juli 2021 en begin 2022 in Den Bosch waarvan wordt vermoed dat de daders uit Rotterdam en omgeving komen. De vluchtauto van de aanslagpleger is namelijk gezien op de rijksweg richting Rotterdam. Deze man heeft overigens een bijzonder loopje.
Het eerste doelwit is op de vroege dinsdagochtend 27 juli 2021 een slagerij aan het Kapelaan Koopmanplein in Den Bosch. Op woensdagmorgen 9 februari 2022 is het weer raak. Het pand wordt dit keer beschoten. Dan is op camerabeelden te zien dat de dader in een witte Renault Megane hatchback model 2016 stapt, die door iemand anders wordt bestuurd.
De auto duikt twee dagen later op vrijdagochtend 11 februari 2022 weer op in de buurt van een sportschool aan de Eendenkooi in Den Bosch. Bij dit pand ontploft een explosief. De politie heeft de vluchtauto aan de hand van camerabeelden kunnen volgen en weet hierdoor dat deze op de rijksweg richting Rotterdam rijdt. Duidelijk is ook dat de schutter op een bijzondere manier loopt. Bij elke stap draait hij zijn voeten naar binnen. Wie heeft tips?
Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000